Permis de conducere fals descoperit la Urziceni

Miercuri, 19 ianuarie a.c., în jurul orei 09.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni s-a prezentat pentru a intra în ţară Ianos Miklos K., în vârstă de 40 de ani, din Satu Mare. Bărbatul conducea un autoturism marca BMW, înmatriculat în Ungaria.

La controlul de frontieră efectuat pentru intrarea în ţară, sătmăreanului i-au fost solicitate documentele personale şi ale maşinii. Printre actele prezentate era şi un permis de conducere pentru categoriile B şi C, eliberat de către autorităţile din R. Moldova, care însă nu îndeplinea condiţiile unui document autentic.

În urma verificărilor efectuate la Centrul Trilateral de Contact Galaţi, poliţiştii de frontieră au constatat că permisul de conducere având seria înscrisă pe documentul prezentat la control de către sătmărean a fost de fapt eliberat în ianuarie 2007 de către autorităţile din R. Moldova pe numele unui cetăţean din ţara respectivă. Mai mult, sătmăreanul nu posedă permis de conducere eliberat de către autorităţile române.
Ianos Miklos K. a declarat că în perioada 2007 – 2010 a lucrat în R. Moldova. Pe timpul şederii acolo, în cursul anului 2007 acesta spune că ar fi plătit suma de 105 euro unui cetăţean din R. Moldova, a urma un curs pentru şoferi, iar de la persoana respectivă a primit permisul de conducere pe care în dimineaţa zilei de 19 ianuarie l-a prezentat la control în PTF Urziceni.

Lui Ianos Miklos K i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.