Invitaţie la bani pentru asociaţii şi ONG-uri profilate pe asistenţa socială


Potrivit unui comunicat de presă semnat de Daniela Groşan-Cerneşteanu, director executiv al Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale satu Mare, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecției Sociale organizează selecţia asociaţiilor şi fundaţiilor în vederea acordării de subvenţii de la bugetul de stat, prin bugetul alocat MMFPS, pentru anul 2011, lunile aprilie-decembrie.

Selecţia are loc în baza prevederilor Legii nr.34/1998 privind acordarea unor subvenţii asociaţiilor şi fundaţiilor române cu personalitate juridică care înfiinţează şi administrează unităţi de asistenţă socială şi ale Normelelor metodologice de aplicare a Legii nr.34/1998 aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.1153/2001 cu modificările şi completările ulterioare.

Formularul Cererii de solicitare a subvenţiei, inclusiv Fişa tehnică şi Bugetul unităţii de asistenţă socială se găsesc în anexa nr.1 la Normele metodologice şi sunt disponibile în format electronic pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecției Sociale la adresa: http://www.mmuncii.ro/ro/563-view.html . La aceeaşi adresă puteţi consulta şi liniile prioritare de subvenţionare pentru anul 2011, aprobate prin Ordinul ministrului muncii, familiei şi protecției sociale nr.1334/2010.

Cererea însoţită de documentele prevăzute la art.4 din Normele metodologice se depune în pachet închis la registratura Ministerului Muncii, Familiei şi Protecției Sociale din Str. Dem I. Dobrescu nr.2, Sector 1 Bucureşti cod 010026, până la data de 15 februarie 2011, ora 1630.

Pot participa la procedura de selecţie asociaţiile şi fundaţiile care nu au încheiate convenţii de acordare de servicii de asistenţă socială pentru anul 2011, cu Ministerul Muncii, Familiei şi Protecției Sociale.
Pentru anul 2011, la nivelul judetului Satu Mare, s-a aprobat acordarea de subventii de la bugetul de stat, prin bugetul alocat MMFPS organizatiei Caritas si Fundatiei Caminelor de Tranzit Foyer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.