41 de parfumuri fără documente descoperite într-o maşină

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au descoperit în mașina unor bihoreni 41 de recipiente cu parfum fără documente de proveniență. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea mărcilor, parfumurile au fost confiscate, iar lucrătorii noștri continuă cercetările.

Marţi, 18 ianuarie a.c., în jurul orei 13.00, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Carei au oprit pentru control, la ieșirea din municipiul Carei spre Satu Mare, un autoturism marca Mazda, înmatriculat în Bihor. Maşina era condusă de Ştefan G., 22 de ani, din Oradea, iar împreună cu acesta în maşină călătorea şi Janos G., 24 de ani, tot din Oradea.

La control autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagaj trei cutii din carton în care se aflau 41 de recipiente cu parfum. Dintre acestea, 35 poartă inscripţia “Boss Women”, iar 6 “Boss Team Honor”. Conducătorului auto i-au fost solicitate documente justificative pentru marfa pe care o transporta. Acesta a declarat că bunurile nu sunt ale lui, ci ale pasagerului Janos G. Însă nici acesta din urmă nu a putut prezenta acte pentru parfumurile din maşină.

Janos G. a declarat că a cumpărat parfumurile cu mai mult timp în urmă dintr-o piaţă din Budapesta contra sumei de 200 forinţi bucata. În cursul zilei de 18 ianuarie l-a rugat pe Ştefan G. să-l ducă cu maşina până la Carei, unde intenţiona să comercializeze parfumurile.

Acum Janos G. este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similar cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Parfumurile, în valoare de 3.075 lei, au fost ridicate de poliţiştii de frontieră sătmăreni, iar cercetările în acest caz continuă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.