Jandarmi, elevi şi prevenire ambiţioasă

Nu doar în teoria şi practica medicală se dovedeşte că prevenirea este mama sănătăţii. Această axiomă este perfect valabilă şi în ceea ce priveşte combaterea fenomenului infracţional. De aceea există, de exemplu, compartimente specializate în acest domeniu în cadrul inspectoratelor de poliţie. La jandarmi, în schimb, nu există – cel puţin pe plan local – astfel de birouri separate, considerându-se probabil că prevenirea infracţionalităţii este una dintre componentele generale ale activităţii acestei structuri de ordine publică.

Din acest punct de vedere, cu atât mai lăudabilă este iniţiativa jandarmilor sătmăreni de a demara, în premieră, o activitate preventivă anti-infracţionalitate în rândul elevilor din întreg judeţul Satu Mare. Potrivit celor declarate pentru Sătmăreanul de locotenentul Camelia Lucuţ (foto)- purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare -, în zilele următoare urmează să aibă loc semnarea unui protocol cu Casa Corpului Didactic şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean care va avea drept scop începerea unei susţinute campanii de prevenire a fenomenelor antisociale în rândurile elevilor şi tinerilor.

“S-a ajuns, la nivelul conducerii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, că demararea din partea noastră a unei astfel de activităţi de prevenire este absolut necesară, mai ales ca urmare a observării faptului că, de exemplu, marea majoritate a aşa-ziselor “furturi mărunte” din supermareturile sătmărene sunt comise de tineri. Gîndindu-ne la viitor, era evident că o asemenea activitate de prevenire se impunea. Şi chiar intenţionăm să mergem absolut în fiecare şcoală din judeţul Satu Mare – deci nu doar în municipiul reşedinţă de judeţ – pentru a explica tuturor copiilor necesitatea respectării legilor şi implicit combaterea oricăror forme de infracţionalitate”, a declarat locotenentul Camelia Lucuţ.

În această idee, mâine va avea loc, la Casa Corpului Didactic Satu Mare, prima întâlnire jandarmi-profesori pentru stabilirea modalităţilor de concretizare a acestei iniţiative.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.