Autovehicul furat din Italia depistat la intrarea în ţară

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat la intrarea în ţară prin PTF Petea un autovehicul ce figurează furat din Italia. Maşina a fost indisponibilizată la sediul IJPF Satu Mare, iar cel care o conducea este cercetat pentru tăinuire la furt.

În noaptea de luni spre marţi, 17/18 ianuarie a.c., la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a intra în ţară Gabriel S., în vârstă de 24 de ani, din Borşa, judeţul Maramureş. Acesta conducea un autovehicul marca Volkswagen Sharan, înmatriculat în Italia. Cu ocazia formalităţilor pentru intrarea în ţară, conducătorului auto i-au fost solicitate la control documentele personale şi actele maşinii. Pentru autoturism, maramureşeanul a prezentat un certificat de înmatriculare eliberat pe numele unui cetăţean italian. Însă în urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează ca fiind furat din Italia.

Conducătorul auto a declarat că a primit maşina de la un cetăţean moldovean (R. Moldova) în schimbul sumei de 200 euro. Deşi bănuia că autoturismul ar putea fi furat, Gabriel S. susţine că nu a crezut că ar putea avea probleme la frontieră, aşa că a venit cu maşina în România, dar la PTF Petea lucrătorii noştri i-au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt.
Autovehiculul a fost indisponibilizat la sediul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Satu Mare pentru continuarea cercetărilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.