Creşte numărul bolnavilor de pneumonie

Numărul pneumoniilor şi virozelor respiratorii este pe un trend ascendent în judeţ nostru. Cel puţin aşa reiese din bilanţul alcătuit de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare. Potrivit scriptelor, în intervalul 3 – 9 ianuarie s-au înregistrat nu mai puţin de 134 de bolnavi de pneumonie. Cei mai afectaţi de bacili au fost copiii mici, cu vârsta sub patru ani. Scriptele instituţiei arată că, în săptămâna luată în calcul au fost înregistraţi 53 de micuţi cu diagnosticul pozitiv de pneumonie. Nu au scăpat nici grupele de vârstă mai mari, însă cei de vârsta a doua şi a treia se pare că au fost în bună parte ocoliţi de boală. Nu s-au înregistrat decât 11 cazuri la persoanele cu categoria de vârstă cuprinsă între 30 şi 64 de ani, iar la cei cu vârsta de peste 65 de ani au fost diagnosticate 23 de cazuri.

Având în vedere sezonul rece, nici viruşii nu “s-au lăsat mai prejos”. În prima decadă a acestei luni, 631 de sătmăreni au bătut la uşile medicilor de familie pentru a-şi găsii alinarea. Şi în acest caz, cei mai afectaţi au copiii mai mici de patru ani, cu 175 de cazuri diagnosticate, iar la celălalt pol, la cei de vârsta a treia, medicii au prescris tratamente antivirale în 50 de cazuri.

În altă ordine de idei, în perioada 3 – 10 ianuarie, 899 de sătmăreni s-au vaccinat împotriva gripei. În marea majoritatea a cazurilor (768), este vorba despre oameni ce au depăşit vârsta de 65 de ani. În ceea ce priveşte rezervele de injectabil, DSP mai dispune de 500 de ampule de vaccin, în timp ce medicii de familie mai au în dotare 9.820 de fiole.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.