Şofer fără voie

Luni, 10 ianuarie, în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră negreşteni au oprit pentru control o maşină marca Toyota Celica, înmatriculat în Anglia. Maşina era condusă de către Grigore L., de 24 de ani, din Gherţa Mică, iar împreună cu el în autoturism se mai aflau alte două persoane, Vasile M. şi Vasile Florin B.

În momentul în care poliţiştii de frontieră i-au cerut şoferului documentele personale şi actele maşinii, acesta a recunoscut că nu are permisul asupra sa, fiindcă l-a uitat acasă. Drept urmare, şoferul şi pasagerii au fost conduşi la sediul S.P.F. Negreşti Oaş pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au constatat că permisul de conducere eliberat pe numele lui Grigore L., cel care conducea maşina, a fost reţinut de către Poliţia Satu Mare în august 2009 după ce a fost depistat conducând în timp ce avea o alcoolemie peste limita admisă de lege. Ulterior, asupra pasagerului Vasile Florin B. poliţiştii de frontieră au descoperit un permis de conducere provizoriu eliberat de către autorităţile din Anglia în aprilie 2010 pe numele lui Grigore L., act pe care cel aflat la volan nu ar fi vrut să-l prezinte poliţiştilor de frontieră, ştiind că acest document nu-i dă dreptul să conducă pe drumurile publice din România.

Lui Grigore L. i-au fost întrocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei drept de a conduce autovehicule a fost suspendat. Cercetările în acest caz sunt continuate de către poliţiştii de frontieră sătmăreni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.