Suntem printre codaşii ţării la efectuarea recensământului

Recensământul agricol a început de o lună, iar Satu Mare se găseşte printre codaşii judeţelor din ţară în ce priveşte stadiul de efectuare a lucrărilor în teren. Reprezentanţii Direcţiei Agricole şi cei ai Direcţiei de Statistică Satu Mare spun că recenzorii şi-au făcut treaba în teren, doar că lista exploataţiilor trebuie reactualizată, deoarece au fost date chestionare, care nu vor putea fi completate deoarece la multe locaţii figurează gospodării care nu au suprafaţă agricolă, sau animale.

Dacă în primele săptămâni eram printre fruntaşii tări, judeţul Satu Mare a ajuns la coada listei judeţelor privind efectuarea recensământului agricol. În 5 ianuarie Satu Mare se situa pe locul 37 din cele 42 de judeţe, cu un procentaj de 62,02%.  Conducerea Direcţiei Agricole Satu Mare susţine că s-au împărţit mai multe chestionare, care nu pot fi completate, deoarece la diferite locaţii figurează şcoli, grădiniţe, societăţi comerciale, biserici şi chiar gospodării care nu deţin suprafaţe agricole. În opinia directorului Direcţiei Agricole Ioan Cioltean, aceste chestionare trebuie returnate, iar statistica să fie realizată pe numărul de chestionare completabile,în acest sens procentul recensământului va fi mult mai mare pentru judeţul nostru.
La ultima raportare din cursul zilei de astăzi, judeţul nostru, s-a situat ceva mai bine, ieşit din sfera judeţelor codaşe, dar rămânând tot sub media pe ţară. Astfel Satu Mare s-a situat pe locul 34 cu 69,83% recensământ realizat în teren, faţă de 74,47% cât este media pe ţară.
Potrivit directorului executiv adjunct al Direcţiei Judeţene de Statistică, Ovidiu Grigorescu localităţile Căpleni, Oar, Pişcolt, Tiream, dar şi municipiul Satu Mare sunt sub procentul de 60%. Recensământul agricol trebuie realizat în teren până la 31 ianuarie 2011 în proporţie de cel puţin 98% pentru a putea fi validat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.