Direcţia Sanitar Veterinară Satu Mare – pusă pe fapte mari

Toate produsele alimentare vor fi verificate la raft pentru a se constata dacă se respectă calitatea igredientelor, dar şi cantitatea indicată pe eticheta produsului. Acesta este unul dintre obiectivele propuse de conducerea Autorităţii Naţionale Sanitar- Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. Anunţul a fost făcut chiar de preşedintele instituţiei prezent astăzi la Satu Mare.

Programul demarat la nivel naţional se numeşte „Controlul produselor la raft” şi va porni în primăvara acestui an. Practic reprezentanţii DSVSA vor verifica produsele la raft, dacă ceea ce este trecut pe etichetă se respectă şi cantitativ şi calitativ în respectivul produs.

„Vrem să verificăm pe rafturile magazinelor dacă alimentul respectă componentele calitative şi cantitative. Avem un program naţional strategic prin care verificăm absolut toate alimentele produse în România şi ştim foarte bine care este situaţia privind producerea lor, vrem să extindem această zonă venind şi de la cele care ajung prin comerţ să fie puse pe raftul românilor” a declarat Radu Roatiş preşedintele ANSVSA.

Preşedintele Radu Roatiş a exemplificat: în cazul cremvuştilor se va verifica dacă proteina animală înscrisă pe etichetă corespunde valorilor care au fost trecute de către producător, dacă există proteină animală sau vegetală şi în ce cantitate există în funcţie de ce este specificat pe etichetă.

În cazul în care sunt constate nereguli, reprezentanţii DSVSA vor aplica amenzi usturătoare producătorului respectiv, iar dacă acesta este din străinătate produsul său va fi retras de la vânzare.

Un Comentariu la "Direcţia Sanitar Veterinară Satu Mare – pusă pe fapte mari"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.