Din acest an ajutorul social se ridică de AJPS

Începând cu 1 ianuarie 2011, plata ajutorului social se asigură de către Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale cu bani de la Bugetul de Stat, iar din acest an banii pot fi viraţi şi în cont curent personal sau în card. La nivel de judeţ sunt aproximativ 4700 de beneficiari.

Legea privind venitul minim garantat a suferit unele modificări începând cu 2011. Dacă până acum plata era făcută de către reprezentanţii primăriilor din banii de la bugetul local, din acest an banii vor fi daţi de către AJPS Satu Mare de la Bugetul de Stat.

Cuantumurile acordate la venitul minim garantat au rămas aceleaşi ca şi cele de anul trecut: adică 125 de lei pentru persoanele singure, care nu au nici un venit sau au venit net pe lună sub această sumă, 225 de lei pentru două persoane, 313 lei pentru 3 persoane, 390 de lei pentru 4 persoane, 462 de lei pentru 5 persoane, iar peste 6 persoane se plătesc 462 de lei plus 31 de lei pentru fiecare membru care se adaugă la cele 6 persoane.

Începând cu anul 2011, prima obligatorie pentru asigurarea locuinţei împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren, sau inundaţiilor, în cazul beneficiarilor de ajutor social, se plăteşte de către Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Prima obligatorie se asigură din ajutorul social cuvenit, stabilit prin dispoziţia primarului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.