Sălaş pentru tineri

Consiliul Judeţean Satu Mare a depus spre finanţare obiectivul de investiţii “Centrul social cu destinaţie multifuncţională pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecţie a copilului din judeţul Satu Mare”, obiectiv care a fost aprobat de Guvernul României în ultima şedinţă a executivului.

Acest proiect este important pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani şi au ieşit din sistemul de protecţie a copilului. Centrele vor fi dotate cu echipamente şi mobilier necesare funcţionării. Centrele sunt destinate ajutorării tinerilor în dificultate prin acordarea de găzduire pe o perioadă determinată, până la rezolvarea problemelor specifice cu care aceştia se confruntă. Beneficiarul proiectului va fi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare şi va fi amplasat în localitatea Noroieni nr. 21/A, comuna Lazuri. În ceea ce priveşte valoarea totală a investiţiei, aceasta se ridică la suma de 1.557.000 lei, iar durata de realizare este de 24 luni. Potrivit proiectului, clădirea va putea găzduii 20 de tineri.

Parterul va avea în componenţă patru dormitoare, două holuri comune, două băi, hol primire, coridoare, casa scării, camera de zi comună pentru maxim opt persoane, sala de masă, bucătărie comună, cămară comună, spălătorie, uscătorie, birou pentru personalul de specialitate, cabinet psihologic, grup sanitar pentru personalul de specialitate, centrală termică, gang pentru acces în curte, grădină.

Etajul va fi alcătuit din şase dormitoare, trei holuri comune, trei băi, hol primire, coridoare pentru circulaţie, casa scării, camera de zi comună pentru maxim 12 persoane, sala de luat masa, bucătărie, cămară, spălătorie, uscătorie. Suprafaţa terenului va fi de 3952 mp, iar cea construită va fi de 402,97 mp. Finanţarea obiectivului de investiţii se asigură din împrumutul acordat de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) ratificat prin Legea nr. 40/2007, de la bugetul de stat prin bugetul MMFPS precum şi de la bugetul local, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.