Primul vernisaj de pictură şi gravură din acest an

Primul vernisaj de pictură şi gravură din acest an a avut loc în holul Consiliului Judeţean Satu Mare. Artiştii care au expus au fost Jenei Greta şi Kilyen Istvan. Vernisajul expoziţiei a avut loc astăzi de la ora 15.00, la care au participat Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Csehi Arpad, vicepreşedinţii Mircea Govor şi Adrian Ştef, directorul Şcolii de Arte Mircea Deac, directorul Liceului de Arte Marcel Sabău, directoarea grădiniţei Dumbrava Minunată Gaiţ Leontina şi reprezentantul Asociaţiei Artiştilor Satu Mare Gergely Csaba.

Preşedintele Consiliuliu Judeţean Satu Mare Csehi Arpad a ţinut să mulţumească reprezentanţilor Asociaţiei Artiştilor Plastici din Satu Mare pentru activitatea din anul 2010, specificând că intrarea în clădire s-a transformat într-un minicentru Cultural.

Vicepreşedintele Consiliuliu Judeţean Satu Mare Mircea Govor a apreciat realizările reprezentanţilor Şcolii de Arte şi a Liceuliu de Arte din Municipiul Satu Mare amintind că aceste instituţii şlefuiesc talentele cu care sătmărenii se mândresc. Au mai luat cuvântul directorul Mircea Deac de la Şcoala de Arte şi directorul Marcel Sabău de la Liceul de Arte, vorbind despre lucrările celor doi artişti.

Tânăra artistă Jenei Greta este în prezent elevă a Liceului de Arte „Aurel Pop” din Satu Mare în clasa a XI-a şi a ieşit în evidenţă cu talentul său în pictură încă de la grădiniţă fiind îndrumată de Educatoarea Gaiţ Leontina să îşi dezvolte abilităţile în pictură. De-alungul anilor a obţinut numeroase premii în ţară, dar mai ales în străinătate la diferite concursuri. Pentru activitatea sa excepţională în domeniul artelor plastice în 2009 a fost medaliată la Gala Laureaţilor Sătmăreni ediţia a II-a organizată de Consiliul Judeţean Satu Mare în colaborare cu Primăria Satu Mare.
De asemenea artistul Kilyen Istvan şi-a expus lucrările în cadrul expoziţiei. Acesta a urmat cursuri de grafică, pictură şi sculptură la şcoala de arte şi a participat la expoziţii naţionale şi internaţionale în România, Ungaria, Italia, Dania, Lituania, Franţa, Belgia, Olanda, Germania şi Japonia. Expoziţia va fi deschisă în holul Palatului Administrativ până pe 1 februarie 2011.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.