Atenţie, cade tencuiala !!!

Chiar dacă nu e bine să umblăm cu capu-n nori, din când în când ar fi indicat să scanăm acoperişurile clădirilor, balcoanele şi pereţii imobilelor din Sătmar. Nu e de joacă, oameni buni, mai ales după ce ştirea cu femeia căreia i-a căzut un bolid în cap, desprins de te miri unde, dintr-un balcon, mai bântuie şi în aceste zile ediţiile de ştiri a televiziunilor naţionale.

Nu-i de joacă, mai ales că, şi noi avem o doaie de clădiri pe care tencuiala abia de se mai ţine şi balcoane care, Dumnezeu ştie cum mai stau suspendate pe blocuri. Desigur, în primul rând e vorba despre clădirile vechi, dar nu numai. Centrul Vechi al Sătmarului e plin de asemenea blocuri, de pe care tencuiala „abia aşteaptă să se arunce-n hău”. Aşa că nu doar Galaţiul stă prost cu infrastructura unor clădiri. Nici noi nu suntem cu temele făcute. Cine va fi vinovat dacă, într-o bună zi o bucată de perete se opreşte în căpăţâna vreunui sătmărean? Răspunsul nu e greu de dibuit. Nimeni ! Sau, în cel mai rău caz victima.

Zonele cu risc de „bombardare” cu tencuială, ţigle, cărămizi ori bucăţi de beton din Sătmar, oricât ne-am chinuii, nu se pot număra pe degete. Din păcate sunt multe. Nu trebuie să ne îndepărtăm prea mult de buricul oraşului pentru a ne ştii integritatea corporală în primejdie. Câte o plimbare pe B-dul Vasile Lucaciu, B-dul Traian, strada Ham Janos dar şi pe străduţele colaterale acesteia, pe strada Iuliu Maniu (şi înşiruirea ar putea continua la nesfârşit) pot, în cel mai bun caz, „să ne scoată din circuit” pentru o vreme. De clădirea de pe strada Rândunelelor mai bine să nici nu mai aducem vorba. Propăţită în bârne şi bârnuleţe, abia de se mai ţine în picioare. Nu putem decât spera că nu se va gasi nimeni prin preajmă, în momentul în care se va dărâma. Povestea dispariţiei din peisaj a Vechii Sinagogi, de pe strada Ham Janos, mai trăieşte vie în amintirea multora dintre noi. Aşa că, mai bine umblaţi cu capul în nori, decât să vă treziţi pe un pat de spital după o „bombardare din ceruri”.

2 Comentarii la "Atenţie, cade tencuiala !!!"

  1. ralu   5 ianuarie 2011 at 2:34 am

    Protestul de la benzinarii trebuie sa CONTINUE! Asa ca romani, haide-ti sa nu ne mai lasam calca-ti in picioare de patronii multimiliardari ai industriei petroliere si sa-i facem sa vada ce inseamna sa PIARDA BANI! Fiti solidari cu noi si in zilele de 17, 18 si 19 Ianuarie 2011 NU ALIMENTATI , NU INTRATI IN NICIO BENZINARIE! Mergem cu mijloacele de transport in comun,cu bicicletele sau pe jos dar NU MAI ALIMENTATI MASINILE pt a nu le mai umple buzunarele! D-ati va rog mai departe acest mesaj pt ca nu esti singurul sofer care il citeste, mai sunt si altii ca tine,ca mine! Va multumim

    Răspunde
  2. nelu   6 ianuarie 2011 at 12:42 am

    dragutza nu alimentam in 17 18 si 19 dar toata lumea o sa alimenteze mai mult inainte de acest "protest". Nu avem ce face, suntem dependenti de aceasta resursa si pana nu se gaseste o alternativa viabila vom ramane la man lor

    Răspunde

Scrie un comentariu