Adrian Marc, noul manager al Spitalului Judeţean Satu Mare

Adrian Marc a fost instalat oficial astăzi în funcţia de manager al Spitalului Judeţean Satu Mare. Fostul director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare vine la conducerea Spitalului Judeţean cu multe obiective, declarând că doreşte să fie printre pacienţi cu scopul de a afla ce îi mulţumeşte şi ce nu.

La instalarea în funcţie a noului manager Adrian Marc, au fost prezenţi reprezentanţii Consiliului Judeţean în frunte cu preşedintele Csehi Arpad şi cei doi vicepreşedinţi Mircea Govor şi Adrian Ştef. De asemenea la instalare au fost prezenţi directorul Spitalului Judeţean Cristian Rusu şi purtătorul de cuvânt al UPU Satu Mare, Constin Demian.

Adrian Marc a declarat că şi-a propus mai multe obiective pentru mandatul cât se va afla la conducerea instituţiei, pe de o parte atragerea de fonduri europene pentru achiziţionarea de aparatură performantă, dar şi reabilitări în cadrul spitalului, iar pe de altă parte noul manager îşi propune atingerea de scopuri care nu vizează neapărat investiţia financiară. Acesta a amintit că va fi printre pacienţi pentru a le afla nemulţumirile, va monitoriza în deaproape în ce măsură este întreţinută curăţenia în spital, felul în care sunt trataţi oamenii, dar şi o îmbunătăţire a oficiului relaţiilor cu publicul, care a primit foarte multe reclamaţii din partea cetăţenilor. Achiziţionarea de medicamente,motivarea medicilor specialişti să rămână la spitalul Judeţean Satu Mare şi aplicarea unui nou sistem de monitorizare şi supraveghere al spitalului sunt alte câteva ţinte pe care noul manager şi le-a propus să le atingă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Csehi Arpad a declarat că anul 2011 va fi un an al investiţiilor enumerând câteva din proiectele începute în anul 2010 şi care vor continua în acest an. Printre acestea se numără reabilitarea spitalului de Boli Contagioase, extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe din Satu Mare , reabilitarea începând din primăvară a Policlinicii Vechi, reabilitarea spitalului Judeţean, dar şi a Spitalului Vechi. Csehi Arpad a menţionat că este şi un an al problemelor, având în vedere că sistemul sanitar este subfinanţat.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Mircea Govor s-a arătat încrezător în capacitatea de bun manager al lui Adrian Marc, menţionând că speră la un sistem sanitar cât mai curat, mai primitor şi mai dotat din punct de vedere al aparaturii.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef a menţionat că noul manager va aduce un suflu tineresc în sistemul sanitar de la Spitalul Judeţean Satu Mare, dar şi competenţa de atragere de fonduri europene.

Adrian Marc va avea un mandat de 3 ani de zile în postura de manager al Spitalului Judeţean Satu Mare. Acesta a câştigat funcţia pe baza unui concurs, pe care l-a promovat în luna decembrie. Adrian Marc a urmat cursurile Liceului Domna Stanca cu profilul biochimie, şi este licenţiat la Facultatea de Biochimie al Universităţii de Vest din Timişoara, a urmat un Masterat în Administraţie şi Redactare, dar şi în elaborarea de proiecte. Din 2000 a fost timp de trei ani de zile consilier în cadrul Biroului de Strategii Programe Proiecte din Cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare. Din august 2003 a fost ales ca director adjunct al DGASPC Satu Mare, apoi din decembrie 2003 a fost director al DGASPC până în 31 decembrie 2010.

2 Comentarii la "Adrian Marc, noul manager al Spitalului Judeţean Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.