E-learning la Satu Mare, prin Consult Scolari

Un proiect pentru învăţarea continuă a unor limbi străine va fi implementat de Asociaţia Consult Scolari din Satu Mare împreună cu Universitatea Nyiregyhaza din Ungaria. Derulat în perioada 1 noiembrie-31 decembrie 2011 proiectul intitulat “Prolearning: Posibilităţi de învăţare pentru toţi” este finanţat în proporţie de 95% în cazul partenerilor maghiari, respectiv în proporţie de 98% pentru cei români din fonduri europene nerambursabile în valoare de circa 197.000 euro. Preşedintele Consult Scolari a adăugat că anul acesta este al treilea proiect finanţat din bani europeni şi desfăşurat de asociaţie.

Proiectul a fost prezentat de managerul de proiect, Szakacs Imre, care este şi şef al Departamentului de Limbi Străine din cadrul subliniind că obiectivele specifice ale proiectului sunt:dezvoltarea în comun cu partea maghiară a unui program de învăţare electronică(e-learning) a trei limbi şi anume engleza în scopuri specifice în domenii precum turism, economie, afaceri şi texnica auto, engleza, maghiara şi româna în general dar şi maghiara şi româna în scopuri specifice. Un alt obiectiv al proiectului este crearea unui portal interactiv în trei limbi care poate fi folosit pentru programele de învăţare on-line, asigurând pe viitor accesul utilizatorilor înregistraţi. Pentru testarea materialului şi a infrastructurii de e-learning vor fi selectate mai puţin de 30 de persoane din rândul şomerilor, persoanelor cu dizabilităţi, a locuitorilor din mediul rural dar şi a persoanelor aflate în concediu de maternitate. După testarea propriu-zisă a proiectului de e-learning cel puţin 1.000 de persoane social dezavantajate, 100 de angajaţi ai unor companii multinaţionale din Satu Mare şi Szabolcs-Szatmar-Bereg, Ungaria dar şi alte grupuri vor avea ocazia să se formeze în domeniul limbilor străine.

Asociaţia Consult Scolari din Satu Mare a fost înfiinţată la finele anului 2005 ca organizaţie non-profit. În prezent, aceasta oferă programe sub formă de cursuri, traininguri şi consiliere de specialitate pe patru mari domenii de activitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.