A mai ramas o saptămână de vacanţă

A mai rămas o săptămână până ce elevii se vor întoarce în băncile de şcoală. Potrivit programului de învăţământ din acest an şcolar, cursurile vor reîncepe săptămâna viitoare miercuri, pe data de 5 ianuarie.

Însă elevii nu au de aşteptat decât trei săptămâni până la următorul moment de “linişte”. Este vorba despre vacanţa intersemestrială care va începe în 28 ianuarie şi va ţine până în 7 februarie, când învăţăceii vor intra în semestrul II al cursurilor din acest an şcolar. În cea de-a doua jumătate al anului şcolar elevii vor beneficia şi de vacanţă de primăvară în intervalul de 16 – 25 aprilie. Pentru clasele neterminale, semestrul II ţine până la data de 17 iunie. Elevii care vor susţine bacalaureatul în anul ce vine, pot da dovadă de cunoştiinţele acumulate în cei patru ani de liceu în perioada 6 iunie – 1 iulie.

Colegii lor mai mici din clasa a VIII-a vor umbla la şcoală până în 10 iunie, pentru ca apoi să se înscrie la examenele pentru liceu între 13 şi 15 iunie. Candidaţii nu vor avea de aşteptat prea mult pentru a-şi demonstra măiestria în hăţişul limbii şi literaturii române, examen programat pe data de 20 iunie. Cei care studiază într-una din limbile materne, vor da seama de cunoştinţele acumulate în anii de gimnaziu in 21 iunie. Proba scrisă la matematică va încheia, în 22 iunie, şirul examenelor susţinute de către absolvenţii claselor a VIII-a. Şi cum emoţiile sunt la maxim în perioada examenelor, elevii nu sunt lăsaţi prea mult să aştepte după rezultate. Potrivit programului prestabilit de Ministerul Educaţiei, “momentul adevărului” pentru absolvenţii de gimnaziu va fi în 24 iunie, când se vor afişa rezultatele probelor susţinute cu câteva zile în urma. Candidaţii nemultumiţi cu rezultatele obţinute au dreptul să conteste deciziile profesorilor într-un interval de 48 de ore de la afişarea rezultatelor.

După care, gata, vine iar vacanţa mare.

Un Comentariu la "A mai ramas o saptămână de vacanţă"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.