Olteanu a pierdut titlul WBA, pe mâna arbitrilor

Boxerul român Silviu Olteanu a fost învins duminică, la puncte, în 12 runde de japonezul Daiki Kameda, care şi-a păstrat centura de campion mondial la categoria muscă, în versiunea WBA, într-un meci desfăşurat într-o gală profesionistă la Saitama (Japonia).
Kameda (21 ani) i-a ”furat” titlul lui Olteanu, după cum relatează corespondentul fightnews.com, Joe Koizumi, pugilistul român, care trăieşte în prezent la Madrid, controlând lupta în cea mai mare parte şi fiind boxerul mai agresiv. Doi arbitri judecători i-au acordat victoria la puncte lui Kameda, Jose Roberto Torres (Puerto Rico), scor 115-113, şi Levi Martinez (SUA), scor 116-112, în timp ce Roberto Ramirez (Puerto Rico) l-a văzut învingător la puncte pe Olteanu, cu un scor elocvent, 118-110. Arbitru de ring a fost thailandezul Pinit Prayadsab.
Sursa amintită defineşte victoria lui Kameda drept una ”controversată” şi menţionează că Olteanu a fost pugilistul mai agresiv tot meciul, niponul resimţind probabil faptul că a fost forţat să slăbească mult pentru a se încadra în categorie.
Olteanu a ratat astfel şansa de a deveni al cincilea român campion mondial la box, după Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute şi Adrian Diaconu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.