Au împăcat şi capra … şi varza


Sătui până peste cap de amânările consilierilor locali, conducerea comunităţii Evreilor din Satu Mare au hotărât să facă ei pasul decisiv în ceea ce priveşte rostul terenului pe care, odinioară, se găsea vechea Sinagogă a oraşului. Dărâmată cu mai bine de doi ani în urmă, vechea casă de rugăciune a evreilor a lăsat „ca moştenire” un teren în paragină, ce nu făcea tocmai cinste oraşului. Nu odată, trecând pe strada Ham Janos, sătmăreanul de rând işi manifesta dezacordul cu locul lăsat aşa de izbelişte. Crezând în promisiunile executivului local dar şi în buna credinţă a consilierilor, conducerea Comunităţii Evreilor a aşteptat ca cele stabilite să fie puse în practică.

„Până când să aşteptăm? Trebuia să ajungem la o decizie. Am aşteptat destul şi am hotărât că aşa nu se mai poate. Credeam că pe locul respectiv se va clădi un centru multicultural aşa cum am stabilit cu Primăria. Nu a fost să fie”, a precizat zilele trecute pentru Sătmăreanul preşedintele Comunităţii Evreilor din Satu Mare, Nicolae Decsei. Potrivit interlocutorului nostru, spaţiul de 850 metri pătraţi a fost cumparat în cele din urmă către o persoană din Israel. Mai apoi acesta a închiriat locul celor de la Florisal care, „am înţeles că işi ţin acolo o parte din utilaje. Pe noi nu ne interesează. Oricum, din tranzacţia efectuată nu am avut decât de câştigat” a mai ţinut să precizeze Decsei.

Un Comentariu la "Au împăcat şi capra … şi varza"

  1. sophia   27 decembrie 2010 at 12:15 pm

    Domnule Decsei,din pacate, declaratia dvs nu va face cinste.Ce conteaza istoria locului,ce conteaza faptul ca intr-adevar un centru multicultural ar fi ridicat putin nivelul orasului???Ati dat spatiul in chirie sa iasa banul!Apropo,daca ati asteptat sa cheltuie bani primaria pentru un spatiu care va apartine acum ati platit ceva catre autoritatile locale sau toti banii din vanzarea terenului i-a incasat Comunitatea?

    Răspunde

Scrie un comentariu