Cântece tradiţionale de Crăciun

Îndrăgostiţii de muzică clasică nu au fost uitaţi nici la acest sfârşit de an. Muzicienii Filarmonicii de Stat „Dinu Lipatti” din Satu Mare împreună cu Cappela Transylvanica din Cluj Napoca, le-au pregătit melomanilor sătmăreni un concert extraordinar de Crăciun. Evenimentul muzical a avut loc în această seară, de la ora 19.00. Liniile melodice conduse cu o deosebită măestrie de concertiştii instituţiei sătmărene, dar şi de clujeni, au coborât vraja sfintelor sărbători de iarnă între pereţii seculari ai Catedralei romano-catolice din Satu Mare.

În cadrul concertului au evoluat o serie de solişti care şi-au demonstrat, încă odată, dacă mai era cazul, certa lor valoare muzicală. Şi pentru ca să punem lucrurile în ordine, se impune să-i enumerăm pe soliştii care au contribuit la împlinirea vrajei ce desemnează apropierea Crăciunului: Ramona Eremia, Ana Rusu, Laura Essig, Sergiu Colţan şi Cristian Hudrea. Repertoriul concertului simfonic din această seară a fost alcătuit din cântece tradiţionale de Crăciun.

Pe lângă Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti”, la organizarea şi buna desfăşurare al concertului de Crăciun din acest an şi-au mai adus aportul Episcopia romano-catolică respectiv Protopopiatul reformat din Satu Mare.

3 Comentarii la "Cântece tradiţionale de Crăciun"

 1. Kommentatorr   22 decembrie 2010 at 3:30 am

  Hei, asta nu e Filarmonica !!! Sau nu mai cunosc eu orasul asta, asa mic si prapadit cum e ?

  Răspunde
 2. Satmareanul   22 decembrie 2010 at 3:36 am

  Poate ca totusi ar trebui sa citesti textul pana la capat. Parerea mea.

  Răspunde
 3. Teo   22 decembrie 2010 at 9:54 pm

  Eu nu inteleg de ce se investeste atat de mult in filarmonica! Cultura nu inseamna NUMAI muzica clasica!Sa nu uitam ca exista si teatru, ar trebuii sa fie si cinematograf si multe altele! La noi nu se investeste decat acolo unde vrea udmr-ul :((((

  Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.