Bradul muşteriilor

Că suntem un popor descurcareţ, nu mai este demult o noutate. Obişnuiţi cu tot soiul de neajunsuri, nici criza economică, pe seama căreia se bate atât de mult tam-tam-ul nu a reuşit să ne sucească minţile. Ne descurcăm cu puţinul pe care-l avem fără să ne plângem prea mult de milă.

Unul din exemplele desteptăciunii românului se află chiar în centrul comunei Medieşu Aurit. Lângă una din cârciumile din sat, a răsărit, nevoie-mare, un brad de Crăciun gata împodobit. Însă nu asta ar trebui să ne mire având în vedere că sărbătorile de iarnă bat la uşă. Dar patronul locului s-a gândit să îmbrace bradul într-o “haină” cât mai originală. Şi cum podoabele de brad costă, nu glumă, omul nostru s-a pus sa agaţe pe rămurelele înzapezite a pomului tot soiul de cutii. De cafea, cutii de bere ori plicuri de cafea, adică tot ce avea la îndemână.

S-au minunat muşteriii văzând podoaba din faţa cârciumii! Unii dintre ei, pentru a nu lăsa totul pe seama patronului au sărit şi ei cu câte o idee. Astfel că, în loc de globuri şi bomboane de Crăciun, bradul a devenit tot mai încărcat de obiecte ciudate ce nu poate să nu atragă atenţia trecătorilor. Şi cum până în seara de Crăciun mai avem câteva nopţi de dormit, harul creator al medieşenilor cu siguranţă va aduce şi alte noutăţi în materie de împodobit brazii. Şi de ce nu, poate chiar o nouă modă …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.