Steaua a ratat calificarea în primăvara Europa League în minutul 82

Roş-albaştrii au făcut un meci eroic, însă prelungirile au fost din nou fatidice. Lăcătuş a blocat-o perfect pe Napoli vreme de mai bine de 90 de minute, apoi Cavani a lovit nemilos, ca în turul de la Bucureşti.
Steaua a fost mai liniştită şi mai bine organizată decît s-a prezentat anul ăsta la Tîrgu Mureş ori la Bistriţa. Gazdele atacau doar cu petarde din tribune, Ricardo se împiedica incredibil în careu, bulversat cu mingea la picior. Geraldo trimitea cu capul pe poartă, însă tocmai în braţele lui De Sanctis, ca să alimenteze scenariul în care Napoli ştia că are nevoie de victorie, dar nu se putea apropia de poartă.
Cavani le-a stricat atacurile alor lui şi i-a ajutat pe Geraldo, pe Martinovici şi pe restul apărătorilor Stelei, care au fost cîte 8-9 cînd italienii prindeau mingea. Timpul se scurgea fără să strice clasamentul şi Lăcătuş putea, de pe bancă, să privească ierarhia aşa cum se uită un parior la un bilet potenţial cîştigător în ultimele minute ale celui din urmă meci.
Şansa era ba Tătăruşanu, ba Anghelov, cîte un “galben” apărea ca din pămînt şi le fura mingea “celeştilor” tocmai cînd stadionul îşi oprea respiraţia. Efortul şi mintea Stelei o ţineau pe Napoli în afara oricărei şanse importante şi în afara Europei. Deodată, s-a trezit Cavani. Întîi a lovit bara din stînga lui “Tătă” (84), iar în prelungiri a inventat un “cap” miraculos pentru 1-0 ce a scos nemeritat Steaua din Europa!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.