Tot mai multe electrocasnice cu probleme

Tot mai multe reclamaţii la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului privind produsele electrice şi electrocasnice care se defectează în timpul garanţiei. Reprezentanţii magazinelor găsesc zeci de scuze atunci când trebuie să remedieze problema, sau să înlocuiască produsul.

Un sătmărean şi-a achiziţionat 2 boxe cu 6000 de euro. Dar nici după o săptămână, acestea s-au defectat. Colac peste pupăza ….firma de unde cumpărase boxele era în insolvenţă.

Un alt sătmărean a avut probleme cu un televizor. L-a dus la reparat, iar aparatul s-a stricat din nou, deşi piesa schimbată avea 3 luni de garanţie. Cu banii cheltuiţi pe reparaţii, aproape 700 de lei, bărbatul îşi putea achiziţiona un alt televizor nou.

Un alt sătmărean şi-a achiziţionat un frigider, care i s-a defectat tot în timpul garanţiei. Şi de această dată reprezentanţii service-ului au făcut treaba de mântuială, frigiderul defectându-se de alte două ori. Săturat după atâtea drumuri, consumatorul a cerut ajutorul inspectorilor CJPC, care au supus măsura reparării frigiderului sau înlocuirii produsului.

Comisarii CJPC sfătuiesc persoanele care vor cumpăra aparate electrocasnice să păstreze factura şi actele prin care dovedesc că produsul este în garanţie şi să se prezinte la instituţie, în cazul în care apar nereguli.

2 Comentarii la "Tot mai multe electrocasnice cu probleme"

  1. dorel   15 decembrie 2010 at 9:39 pm

    asta se intampla cand iei tot felul de produse ieftine de prin cine stie ce vagauna de magazin. Avantajul magazinelor mari este ca nu isi pot permite sa nu asigure garantie si service dupa vanzare

    Răspunde
  2. alexus   15 decembrie 2010 at 10:56 pm

    magazinele care vand nu au nici o legatura cu garantia, pt ca garantia este asigurata de o firma din oras care are contract cu firma producatoare. Aceeasi firma repara si dc ai luat de la altex si dc ai luat de langa piata

    Răspunde

Scrie un comentariu