Sindicalistul Dan Burulea cheamă lumea la răscoală în numele unei misterioase organizaţii „DACICUS”

Liderul sătmărean al CNSLR-Frăţia, Dan Burulea, a ţinut azi la ora 11 o conferinţă de presă pentru a face apel public la răzvrătire împotriva actualului regim politic condus de Traian Băsescu. Deşi ziariştii prezenţi se aşteptau la astfel de răbufniri sindicale fireşti în vremurile crâncene pe care le traversăm, surpriza pregătită de Dan Burulea a fost alăturarea la această chemare „la lupta cea mare” a unei organizaţii intitulată Asociaţia „Mişcarea Pentru Lege şi Ordine „DACICUS” despre care el nu a vrut să dezvăluie decât că ar fi vorba despre „câţiva oameni din câteva judeţe, din sindicate şi instituţii” care ar avea drept scop restabilirea respectării şi aplicării nediscriminatorii a legii în ţară.

Conform celor afirmate de Dan Burulea la conferinţa de presă de azi, apelul la „toţi cei care mai au conştiinţă” pentru a lupta – „în mod democratic şi convenţional, dar chiar şi nedemocratic, neconvenţional !” – împotriva actualei clase politice a fost determinat îndeosebi de recenta afirmaţie televizată a preşedintelui Traian Băsescu referitoare la faptul că „statul nu este responsabil pentru fiecare cetăţean”. „Dacă statul nu este responsabil pengtru fiecare cetăţean în parte, deci nu e responsabil nici pentru mine, eu de ce aş mai fi dator să respect statul şi instituţiile sale ? Să însemne această afiemaţie iresponsabilă a preşedintelui Băsescu că fiecare poate să facă ce vrea, că statul apără doar pe cine vrea ? În mod evident, o asemenea atitudine nu e normală într-un stat care se pretinde democratic !”, a spus Dan Burulea.

Din punctul de vedere al liderului sindical, „curăţenia” trebuie pornită din instituţiile statului pentru că acestea „sunt populate cu oamenii fideli actualului sistem politic şi fără probitate morală, oameni care nu merită să mai fie în aceste instituţii !” Iniţial, el a vorbit la modul foarte general despre „instituţiile statului” şi abia la insistenţele Sătmăreanului a precizat, tot destul de vag, că printre instituţiile despre care vorbeşte „sunt, de exemplu, Poliţia şi Justiţia, dar nu numai acestea”.

„Starea de nemulţumire a populaţiei este în continuă creştere şi această nemulţumire trebuie controlată de persoane responsabile, altfel ţara rămâne pe mâna unor grupuri la fel de dure şi de extremiste ca actuala putere.

Oamenii pierd mult mai mult dacă acceptă să rămână resemnaţi şi pasivi în continuare decât dacă reacţionează, apelul meu fiind adresat nu doar membrilor de sindicat, ci tuturor oamenilor de bună credinţă şi în special celor care mai au conştiinţă”, a precizat Dan Burulea.

El a mai înmânat ziariştilor un text – cu ştampilele filialelor sătmărene ale CNSLR-Frăţia şi „DACICUS” – în care expune mai amănunţit argumentele pe care se bazează chemarea sa la revoltă populară împotriva actualului regim. Toţi cei care ar intenţiona să se alăture protestului său sunt aşteptaţi la sediul CNSLR-Frăţia Satu Mare, str. Păstrăvului nr. 3-5 etaj 2.

7 Comentarii la "Sindicalistul Dan Burulea cheamă lumea la răscoală în numele unei misterioase organizaţii „DACICUS”"

 1. zuzu   13 decembrie 2010 at 6:53 pm

  pai normal ca a dat-o pe ocolite omul caci degeaba si-a ars e carnetele de partid ca tot i-au mai ramas alea de rezerva. Asa a iesit bine si cu sindicalistii suparati, si cu puterea locala de care, binenteles, nu are curajul sa se ia.

  Răspunde
 2. lucia   13 decembrie 2010 at 10:01 pm

  A, da! Super sindicalistul Burulea cu ..SUPERNEVASTA care are 2 contracte normale de munca a cate 8 ore, a cate 2 retributii ori 3500 lei= 7000 lei/lunar…la STAT, oameni buni!!!! Deci individul asta ne da noua lectii de moralitate, de demnitate!

  Răspunde
 3. petre   13 decembrie 2010 at 10:14 pm

  ce excroci! nimeni nu se sesizeaza??

  Răspunde
 4. activistul   13 decembrie 2010 at 10:44 pm

  @lucia…daca la noi se poate…de ce sa nu o faca? in mod normal el e ales de sindicalisti. Dc aia sunt asa de prosti incat sa-i inghita toate prostiile ce sa le faci. Probabil le inchide gura cu cate un pachetel de produse expirate de sarbatori si toata lumea e multumita

  Răspunde
 5. catel   13 decembrie 2010 at 10:45 pm

  ok si cand incepeti aceasta curatenie domnule Burulea ? ma gandesc ca o sa incepeti cu bugetarii. cu care dintre ei ca daca ii luati la rand, suntem tare multi. nu va faceti o lista cu ei ? va sprijinim si noi cum putem, poate o sa fie un pic mai bine.

  Răspunde
 6. lucian   14 decembrie 2010 at 12:24 am

  nu stiu cine-i acest sindicalist, dar daca e adevarat ce se spune, cred ca ar trebui sa inceapa aceasta curatenie din ..propria batatura, nu??

  Răspunde
 7. Marin   14 decembrie 2010 at 12:47 pm

  ….Vretzi razvratire……e na! vreau s-o pe vad mamaliga care explodeaza……..

  nu mai platitzi; darile si taxele la stat, vreo 2 luni de zile sa vezi cum demisioneaza totzi din guvern ca nu mai au ce fura …..ha ha ha defapt nu e de ras

  Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.