Săptămâna inimilor darnice la Satu Mare

În săptămâna 13-17 decembrie 2010, în şcolile în care există voluntari SNAC, se desfăşoară Campania umanitară „Săptămâna inimilor darnice”. Această acţiune este iniţiată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Satu Mare.

Campania are ca scop ajutorarea persoanelor aflate în dificultate: copii din centre de plasament şi case de tip familial, copii din familii cu nivel socio-economic precar, elevi de la Centrul Şcolar de Educaţiei Incluzivă Satu Mare, vârstnici de la centrele de îngrijire socială. Ajutorul acordat în cadrul campaniei constă în: donaţii (de bani, jucării, alimente, îmbrăcăminte etc.), programe artistice pregătite pentru beneficiari, confecţionarea unor obiecte decorative, decorarea spaţiilor beneficiarilor etc. În această săptămână, la nivelul unor şcoli, sunt premiaţi cei mai activi voluntari.

În cadrul Campaniei „Săptămâna inimilor darnice”, vineri, 17 decembrie, ora 16, în Sala festivă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Satu Mare, se va desfăşura a treia ediţie a GALEI VOLUNTARILOR SNAC. Evenimentul este organizat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Satu Mare, cu sprijin financiar din partea Consiliului Judeţean Satu Mare.

Acţiunea se desfăşoară în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi vizează premierea celor mai activi elevi voluntari şi a coordonatorilor acestora pentru activitatea derulată în anul şcolar trecut. Se acordă diplome şi premii pentru câştigătorii următoarelor categorii:  „Voluntarii anului”, „Coordonatorul anului” şi „Voluntarul anului” din şcoli generale şi licee.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.