România a trecut de Croaţia în drumul spre semifinale

Naţionala de handbal feminin a României a învins luni, la Herning, reprezentativa similară a Croaţiei, scor 31-22 (14-12), în primul meci din grupa principală I, la Campionatul European din Danemarca şi Norvegia.
România a început mult mai bine disputa cu Croaţia, decât precedentele confruntări de la turneul final, 3-1 (min. 5), dar adversarele, deşi au practicat un joc lent, au ţinut aproape, 5-5 (min. 11), mai ales datorită apărării “visătoare” a fetelor noastre. Ardean-Elisei a dus România la două goluri pentru prima dată, 7-5 (min. 14), după două intervenţii consecutive ale Paulei Ungureanu, diferenţă menţinută constant până spre pauză (11-9, min. 22). După 30 de minute, 14-12, dar jocul a fost fără strălucire, miza punându-şi amprenta asupra evoluţiei ambelor echipe. Tricolorele au ieşit în evidenţă prin combinaţiile cu pivotul Oana Manea, cea mai bună jucătoare din tabăra noastră în prima repriză. Banca României a tremurat serios în minutul 27, când Neagu a călcat strâmb, fiind nevoită să părăsească terenul, dar a revenit ulterior.
La reluare, aceeaşi Manea a contribuit la mărirea diferenţei, 15-12, exemplul său fiind urmat de două ori şi de Ada Nechita pe contraatac, pentru primele sale goluri la CE (17-12, min. 36). Din acel moment, tricolorele au fost mai atente, au ţinut de fiecare atac (22-17, min. 44 şi 26-20, min. 54), iar în apărare au reuşit să contracareze multe din acţiunile adverse. România a câştigat un meci important în cursa pentru semifinale, scor 31-22, dar şi curaj pentru dificilele confruntări cu Muntenegru şi Rusia. La doar 22 de ani, Cristina Neagu a reuşit faza meciului, în minutul 51, cu un gol spectaculos, şutul măsurând 80 de kilometri pe oră.
Momentul tragic al partidei, în pofida victoriei, a fost accidentarea gravă a portarului Paula Ungureanu, din minutul 46, când i-a “sărit” genunchiul stâng, după un gol al croatei Horvat. Meciul a fost întrerupt câteva minute, handbalista nereuşind să îşi revină, pentru a fi scoasă pe braţe în afara terenului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.