Educatoarele din Livada suferă urmările unei măsuri tâmpite

Nimeni nu se mai miră de anomaliile care se înghesuie să apară zilnic pe piciorul nord-vestic de plai românesc. Aproape că devin la fel de banale ca apa de robinet. Doar când se petrece ceva care depăşeşte în anormalitate anormalul care ne înconjoară mai avem câte o reacţie.

Vă prezentăm în continuare următoarea situaţie pe care în mod cert aţi cataloga-o drept “idioată”, “tâmpită” şi alte sinonime – dacă, în fond, aceasta nu ar fi chiar dramatică. Grădiniţa cu program prelungit din Livada a fost parţial renovată. Inspectoratul Şcolar Satu Mare nu a plătit contravaloarea lucrărilor efectuate. Firma care a efectuat renovările a dat Inspectoratul Şcolar în judecată. Dar – atenţie ! – se pune poprire pe salariile educatoarelor de la această grădiniţă până la plata datoriei Inspectoratului Şcolar către firma prestatoare de renovări… Nimeni nu poate explica legătura dintre salariile educatoarelor şi neplata lucrărilor de către Inspectoratul Şcolar Satu Mare.

Drept urmare a situaţiei absurde pe care am expus-o sucint mai sus, personalul Grădiniţei cu Program Prelungit Livada – sindicalişti aparţinând FEN (prin organizaţia Sindicatului Invăţământului Preuniversitar Satu Mare) – au declanşat azi dimineaţă la ora 8 un protest pentru deblocarea conturilor salariale. Au început cu o grevă japoneză pe perioadă nedeterminată. Potrivit unei adrese înaintate, spre luare la cunoştinţă, la SIP Satu Mare, liderul sindical de la grădiniţa din Livada – Eliza Avaşi – a anunţat că mâine dimineaţă la ora 9 va fi pichetat sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare (foto) de salariaţii nedreptăţiţi.

Un Comentariu la "Educatoarele din Livada suferă urmările unei măsuri tâmpite"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.