Sătmăreanca săptămânii – Andrea Tivadar

Sătmăreanul: Spune-ne câte ceva despre tine
Andrea: Hmm..de unde sa încep? Am 21 de ani şi studiez Materiale Dentare şi Inginerie la Queen Mary, University of London. Am un interes deosebit pentru artă, în special fotografia. De aici şi modelling, pe care am început să-l practic de la vârsta de 18 ani. Odată ce mi-am părăsit într-un fel sau altul locul natal, am dobândit o mare pasiune pentru călătorii. Îmi place enorm de mult să descopăr culturi noi şi oamenii pe care îi întâlnesc pe acest drum mă ajută să văd şi alte perspective ale vieţii. Îmi iubesc familia, care ocupă un loc foarte important în viaţa şi inima mea. De Crăciun am să mă alătur familiei mele din România şi abia aştept să gust din delicioasele feluri de mâncare pe care le pregătesc bunicile şi mătuşile mele:)

Sătmăreanul: Care este reţeaua ta de socializare favorită şi cam cât timp îi aloci săptămânal?
Andrea: Hehe..răspunsul este Facebook, dealtfel şi reţeaua unde ne-am conectat în primul rand. Adevărul este că nu ştiu cu exactitate cât timp îi acord, dar cu siguranţă foarte puţin. Atât cât să citesc mesajele pe care prietenii mei mi le trimit şi una două alte chestii care nu îmi ocupă mai mult de 5 minute într-o zi.

Sătmăreanul: Când spui Satu Mare, care este prima imagine care iţi vine în minte?
Andrea: CN MihaiEminescu. A fost o perioadă plină de energie pozitivă, marcată de zâmbete, prietenii frumoase, năzbâtii adolescentine, iubire etc.

Sătmăreanul: Daca ar fi să compari Satu Mare cu un animal care ar fi acela?
Andrea: Cu o albinuţă. E un oraş mic, dar care se mişcă mereu într-un ritm unic, de dans. Oamenii se cunosc unii pe alţii, şi mereu creează ceva, fie bun, fie rău. Am câţiva prieteni buni în Satu Mare, pe care îi admir pentru hărnicia lor şi dorinţa lor de a dobândi ceva bun în viaţa acolo, fără să işi piardă speranţa.

Sătmăreanul: Trei lucruri care iţi plac la Satu Mare
Andrea: Îmi plac nopţile de vara în Satu Mare, teatrul şi câteva localuri unde mereu îmi revăd prietenii.

Sătmăreanul: Trei lucruri pe care le urăşti la Satu Mare
Andrea: Nu urăsc pe nimeni şi nimic, dar la Satu Mare imi displace neajunsul activităţilor culturale, cât şi faptul ca majoritatea tinerilor nu sunt destul de stimulaţi în această direcţie. Şi lipsa unui cinema. Am observat că acum este  un club acolo unde când eu eram copila există un cinema. Subliniez faptul că părerea vine de la o persoana care în definitiv, nu cunoaşte tot ce se petrece în oraş non-stop.

Sătmăreanul: Ce ii lipseşte cel mai mult Sătmarului?
Andreea: Sătmarului îi lipseşte o schimbare de mentalitate, un lucru ce îi lipseşte întregii ţări. Asta nu o spun pentru a evidenţia o anume părere despre actuala mentalitate, ci din contră, ca să scot la suprafaţă faptul că Satu Mare este plin de oameni curajoşi care în fiecare zi infruntă o situaţia actuală politică neplacută şi mulţi dintre ei sunt într-o luptă continuă cu sărăcia. Aceştia sunt oamenii care de fapt pot să dea startul unei schimbări radicale.

Cum este Andrea?
Cel mai mult îmi place să: latoresc în jurul lumii
Calităţi: intuiţie
Defecte: naivitate
Urăsc să: promit ceva şi să nu mă ţin de promisiune
În timpul liber îmi place să: cânt
Cartea preferată: Creativitatea-descătuşarea forţelor interioare” de Osho
Mi-ar plăcea să: termin de scris o carte

Un Comentariu la "Sătmăreanca săptămânii – Andrea Tivadar"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.