Autoturism furat din Italia descoperit la frontieră

Poliţiştii de frontieră sătmăreni cercetează un maramureşean după ce la controlul de frontieră s-a constatat că maşina cu care călătorea este furată din Italia. Autoturismul a fost indisponibilizat la SPF Halmeu până la finalizarea cercetărilor.

Sâmbătă, 11 decembrie a.c., în jurul orei 19.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu s-a prezentat pentru a ieşi din ţară Ioan M., în vârstă de 41 de ani, din judeţul Maramureş, conducând un autoturism marca Fiat Cinquecento, înmatriculat în Maramureş. Împreună cu el în maşină călătorea ca pasager Ştefan Lucian M., în vârstă de 32 de ani, din municipiul Baia Mare.

Cu ocazia formalităţilor pentru ieşirea din ţară, celor doi le-au fost solicitate documentele de călătorie şi actele maşinii. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul cu care cei doi călătoreau şi al cărui proprietar era trecut în acte ca fiind pasagerul Ştefan Lucian M., este furat din Italia din august 2008.

Proprietarul autoturismului a declarat că în octombrie 2010 a vândut un apartament cu două camera situat în municipiul Baia Mare. S-a înţeles cu cumpărătorul ca pentru o parte din banii datoraţi să primească maşina, evaluată de către cei doi la suma de 900 euro. Însă, spune Ştefan Lucian M., nu ştia nimic despre faptul că autoturismul ar fi fost furat din străinătate.

Pe numele lui Ştefan Lucian M. poliţiştii de frontieră au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt. Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Halmeu pentru continuarea cercetărilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.