Ziua Drepturilor Omului, “sadismul” actualei puteri şi refuzul de a pactiza cu “teroriştii” PDL

Astăzi ar fi trebuit să fie mediatizat, explicat şi marcat aşa cum se cuvine un eveniment deosebit: 10 decembrie este Ziua Drepturilor Omului. Singurii care au încercat să scoată cumva această zi din nemeritatul anonimat în care a ajuns au fost reprezentanţii organizaţiei municipale a PNL Satu Mare. Adrian Ştef, preşedintele organizaţiei municipale PNL, împreună cu alţi membri din conducerea formaţiunii au abordat câteva subiecte care s-au referit îndeosebi la încălcările crase ale drepturilor omului comise cu cinism de actuala putere. Reprezentând comisii diferite constituite la nivelul filialei judeţene a PNL, academicianul dr. Virgil Enătescu (comisia de sănătate), Cristian Soponoş ( comisia de justiţie) şi Marcel Maruşca (comisia de relaţii externe) au argumentat convingător “sadismul”, “lipsa de credibilitate” şi “manifestările de incompetenţă ale rebuturilor sociale care sunt actualmente la putere”.

La început a vorbit Adrian Ştef, acesta ţinând să reamintească în mod public Instituţiei Prefectului că au trecut peste 40 de zile de când la registratura instituţiei a fost depusă o petiţie cu numărul de înregistrare 9941/ 27. 10. 2010 cu ocazia pichetării Prefecturii de aleşii locali PNL şi că în continuare aşteaptă un răspuns la aceasta. “Vreau să cred că hotărârea de Guvern prin care s-au distribuit în mod discreţionar banii către unităţile administrativ teritoriale, hotărâre prin care din cele 9 primării liberale din judeţ doar una a primit bani, respectiv Primăria Doba,căreia i-au fost alocaţi 50.000 de lei, bani oricum insuficienţi”, a declarat Adrian Ştef.

Cel mai vehement şi expresiv liberal sătmărean prezent la conferinţa de presă a fost academicianul dr. Virgil Enătescu. El a avut un discurs extrem de dur la adresa guvernanţilor: “Se pare că, dacă revoluţia din 1989 a fost pentru libertate şi drepturile omului, după 20 de ani am cam uitat treaba asta. Dreptul la viaţă, cred ca acesta este primul drept !… Dar sistemul sanitar este într-un colaps colosal, un colaps fantastic şi să reduci cu 38 % bugetul Sănătăţii pentru 2011 în condiţiile în care Sănătatea este deja în colaps, este clar şi categoric ori o inconştienţă, ori o rea intenţie. Pe lângă toate astea, în fruntea tuturor evenimentelor stă o constatare făcută ieri, 9 decembrie, de preşedintele PNL, Crin Antonescu care spune că preşedintele ţării este “sadic”. Culmea, în calitatea mea profesională, eu
m-am gândit dacă a greşit sau nu cu această expresie. N-a greşit deloc ! De ce preşedintele Basescu a trebuit să anunţe de Sfântul Nicolae impozitarea pensiilor şi tăierea drepturilor la mame şi copii ?! De ce tocmai de Sfântul Nicolae, când toată lumea trebuia să se bucure ?… Acesta este de un sadism bine calculat. Întrebarea este: cât vom suporta astfel de manifestări ? Mica ironie a lui Băsescu, că în România nu mai sunt decât mămici şi bebeluşi. Da, domnilor, în România mai există mămici şi bebeluşi şi e păcat că mai există pentru că se pare că acest popor nu-şi merită nici măcar aceşti bebeluşi şi aceste mămici pentru că nu se îngrijeşte de ei. Cum este posibil să reduci perioada de îngrijire a copilului ?… Cine se gândeşte la generaţiile viitoare? Nişte oameni care au fost rebuturi în şcoli, ca elevi? Nişte oameni care au fost rebuturi în societate şi acuma sunt miniştri ?! Ei sunt majoritatea celor care nu se gândesc la viitorul ţării, nu se gândesc la copiii noştri, la tinerele care se chinuie să-şi crească copiii ! Ei sunt într-adevar nişte rebuturi sociale, lipsiţi de cel mai elementar simţ patriotic. Ce lider este acela care îşi distruge poporul şi viitorul unui popor ? Sunt ferm convins că va veni un moment în care cei care răspund vor trebui să dea şi socoteală !”

În continuare, dezvoltând acelaşi subiect, doar că oarecum din alt punct de vedere, Cristian Soponoş – în calitate de reprezentant al comisiei pe justiţie a organizaţiei PNL Satu Mare, a vorbit despre faptul că e regretabil interesul scăzut al instituţtiilor locale şi centrale pentru a marca Ziua Drepturilor Omului prin simpozioane, prelegeri în care să fie prezentate realizările sau insuccesele privind drepturile omului, prezentări ale acestora făcute elevilor pentru a-i educa în spiriul respectării acestora. Apoi, el a trecut la câteva scurte comentarii pe marginea unor articole din cele 30 pe care le cuprinde Declaraţia Universală a Drepturilor Omului.

La finalul conferinţei de presă, Marcel Maruşca a citit Rezoluţia adoptată de Biroul Politic Central al PNL prin care se afirmă că “Partidul Naţional Liberal nu negociază şi nu încheie înţelegeri cu teroriştii !”, trasmiţând un mesaj limpede şi răspicat: nu există absolut nici o şansă de reactivare a defunctei alianţe D.A., orice referire în acest sens făcută de vreun reprezentant al PDL nefiind altceva decât o tentativă grosolană de manipulare a opiniei publice.

Dorin Prunilă

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.