PSD joacă periculos

Şi o face înspre interior nu spre exterior cum ar fi firesc.  Ceea ce într-un final nu poate să ducă la nimic bun. Scrisoarea deschisă trimisă de 25 de lideri ai partidului către Mircea Geoană aduce clare deservicii imaginii relativ confuze pe care PSD o are de la alegerea lui Victor Ponta în funcţia de preşedinte. Alegerea acestei metode neobişnuite de comunicare între liderii unui partid nu poate decât să genereze confuzie şi nesiguranţă atât în rândul votanţilor săi cât şi în rândul propriilor membri. Iată scrisoarea:

Scrisoare deschisă către domnul Mircea Geoană

Ce jocuri faceţi, domnule Mircea Geoană?

În contextul în care agenda publică este dominată de subiecte de o gravitate foarte mare, discutându-se despre noul buget, despre riscul impozitării pensiilor mici şi despre reducerea sprijinului acordat mamelor, dumneavoastră aţi transmis nişte mesaje absolut suprinzătoare cu privire la campania electorală de anul trecut. Nu doar că readuceţi în atenţie un episod de tristă amintire şi pentru PSD şi pentru România, dar o faceţi într-o manieră care nu vă face deloc cinste.
Aţi minţit electoratul şi anul trecut şi o faceţi şi acum vorbind despre vizita dumneavoastră la domnul Vântu. Vă readucem aminte că ştiaţi, aşa cum ştiam cu toţii, încă de la ora 13.00, de existenţa fotografiilor şi informaţilor publicate în toată presa despre prezenţa dumneavoastră la domiciliul lui Sorin Ovidiu Vântu, cu o seară înainte de dezbaterea finală din campania pentru alegerile prezidenţiale.
Cu toate acestea, este de notorietate faptul că, atunci când atât domnul Hrebenciuc, cât şi domnul Guşă şi domnul Ponta v-au solicitat explicaţii în legătură cu acea vizită, i-aţi minţit spunând că episodul nu a avut loc. Aceşti oameni, ca şi întreg staff-ul care v-a susţinut v-au crezut pe cuvânt până la ora dezbaterii.
Din ceea ce am aflat între timp, mai există o persoană, domnule Geoană, care a fost prezentă la acea vizită. Este vorba de jurnalistul Robert Turcescu. Îi solicităm acestuia să spună adevărul despre acea vizită a dumneavoastră.
Ţinând cont de toate aceste lucruri, vă întrebăm, domnule Geoană, în numele cui acţionaţi? Aveţi motive ascunse pentru care vreţi să deturnaţi atenţia de la problemele curente? Există agende secrete despre care noi, cei din PSD, nu ştim? Aveţi înţelegeri ascunse cu domnii Crin Antonescu şi Dan Voiculescu? De ce doriţi distrugerea dinăuntru a PSD şi doriţi cu atâta ardoare să vă răzbunaţi pe domnul Victor Ponta? Vă reamintim că atât PSD, cât şi domnul Ponta şi-au păstrat constant sprijinul pentru dumneavoastră pentru a rămâne preşedinte la Senat. Nu aveţi nici un pic de onoare, domnule Geoană? De ce, în loc să cheltuiţi bani pentru campanii de imagine împotriva partidului, nu ajutaţi partidul să achite datoriile neplătite din campania electorală prezidenţială? Cum răspundeţi celor care vă întreabă de ce nici PDL, nici Traian Băsescu nu vă schimbă din funcţia de preşedinte al Senatului?

Atunci când veţi răspunde onest la aceste întrebări vom crede cu adevărat că vreţi să mai rămâneţi în PSD.
Ca membri ai PSD, vă cerem, domnule Geoană, să nu mai atacaţi partidul! Vă cerem să nu mai minţiţi în legătură cu PSD. Credem că PSD a reuşit anul acesta să revină în fruntea ierarhiei partidelor tocmai pentru că este mai deschis, mai consecvent şi mai onest cu opinia publică şi cu electoratul său.
Încheiem această scrisoare cu speranţa că veţi înceta să faceţi jocuri împotriva partidului care v-a dat totul!

Lista semnatarilor rămâne deschisă:
1. Corina Creţu, europarlamentar PSD
2. Cătălin Ivan, europarlamentar PSD
3. Radu Moldovan, deputat – preşedinte PSD Bistriţa Năsăud
4. Dorel Căprar, preşedinte PSD Arad
5. Dan Şova, senator – primvicepreşedinte PSD Olt
6. Iulian Bădescu, deputat
7. Daniel Savu, senator
8. Remus Lăpuşan, preşedinte PSD Cluj
9. Claudiu Manda, preşedinte executiv PSD Dolj
10. Valeriu Zgonea, deputat – vicepreşedinte PSD
11. Cătălin Nechifor, deputat – preşedinte PSD Suceava
12. Andrei Dolineaschi, deputat, preşedinte executiv PSD Botoşani
13. Sorin Bota, senator
14. Nicu Bănicioiu, deputat, vicepreşedinte PSD
15. Ciprian Nica, deputat
16. Oana Mizil, deputat, preşedinte PSD Călăraşi
17. Georgian Pop, deputat
18. Florin Iordache, deputat
19. Alin Antohi, preşedinte PSD Neamţ
20. Adrian Duicu, preşedinte PSD Mehedinţi
21. Viorel Hrebenciuc, preşedinte PSD Bacău
22. Laurenţiu Nistor, deputat, preşedinte PSD Hunedoara
23. Ioan Cindrea, preşedinte PSD Sibiu
24. Ion Mocioalcă, preşedinte PSD Caraş-Severin
25. Horea Teodorescu, deputat – preşedinte PSD Tulcea
26. Mircea Duşa, lider de grup PSD Camera Deputaţilor

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.