Gheorghe Gheorghiade aniversat la 70 de ani

Fostul director al Bibliotecii Judeţene Gheorghe Gheorghiade a fost sărbătorit astăzi la împlinirea vârstei de 70 de ani. Alături de colectivul care a activat în aceea perioadă, dar şi de actuala conducere a Bibliotecii, Gheorghe Gheorghiade a mulţumit tuturor celor care au contribuit la această surpriză.

Directorul actual al bibliotecii Mircea Ardelean l-a felicitat pe Gheorghe Gheorghiade pentru activitatea sa din perioada când a fost la conducerea Bibliotecii Judeţene.

Gheorghe Gheorghiade a declarat că nu credea ca după 14 ani, Cenuşăreasa Culturii Sătmărene, aşa cum numeşte el Biblioteca Judeţeană să se găsească în aceeaşi situaţie ca în perioada când acesta se afla la conducerea instituţiei. Fostul Director a ţinut să menţioneze că nevoia cea mai stringentă a Bibliotecii este găsirea unui spaţiu adecvat unde să îşi desfăşoare activitatea în mod normal.

Angajaţii şi conducerea Bibliotecii i-au dăruit fostului director o carte intitulată „1000 de tablouri ale unor pictori de geniu”, dar şi un tort mare în formă de carte.

Gheorghe Gheorghiade s-a născut în 6 decembrie 1940 la Făgăraş şi a activat în perioada 1992-1996 ca director al Bibliotecii Judeţene Satu Mare. Printre realizările cele mai importante din acea perioadă amintim:

În 1994 s-a început programul de automatizare a serviciilor din bibliotecă. Un an mai târziu apare prima carte scrisă şi tipărite la Bilioteca Judeţeană: „Comunicări 1993-1994 Satu Mare, Biblioteca Judeţeană Satu Mare, 1995”.

S-a înfiinţat atelierul de legătorie şi s-a început redactarea cataloagelor de carte veche de la secţia „Colecţii speciale şi fond de patrimoniu”. În 1996 a apărut prima bibliografie tipărită despre Biblioteca Judeţeană, fiind publicată în volumul „45 de ani de existenţă, Biblioteca Judeţeană Satu Mare, Comunicări 1996.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.