România aşteaptă investitori în energie verde

Conform topului, întocmit anual de celebra firmă de consultanţă Ernst & Young, ţara noastră a intrat în topul celor mai atractive ţări pentru investitorii interesaţi de energia alternativă.
România a intrat în top direct pe locul 22, acumulând 48 de puncte, acest punctaj fiind acordat în funcţie de potenţialul fiecărei surse de energie: eoliana terestră (48 de puncte), energia solară (40 de puncte), biomasă (43) şi infrastructura de energie verde în general (43 de puncte). În acest top este amintit şi proiectul de 1,1 miliarde de euro al CEZ de la Fântanele – Cogealac, cel mai mare proiect eolian din Europa.  Autorii studiului notează ca factor favorabil faptul că România are cele mai bune conditii pentru dezvoltarea de proiecte eoliene din Europa, cu un potential anual de 23 TWh, iar ca factor defavorabil întârzierile în adoptarea legislaţiei care ar introduce “stimulente extrem de atractive” pentru investitorii în energia din surse regenerabile.
Maximul de puncte posibile (76) l-a adunat China pentru potenţialul de investiţii în energie eoliană, în condiţiile în care aproape una din două turbine eoliene terestre din lume va fi instalată anul acesta în China .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.