Apa geotermală posibilă sursă de încălzire la Satu Mare

Apa geotermală are mari sanse sa fie utilizată ca sursă de încălzire în viitorii ani în municipiul Satu Mare. Metodele de folosire au fost evidenţiate într-o conferinţă pe probleme energetice organizată la Complexul Ecologic din Grădina Romei la care au participat reprezentanţii primăriei şi cei ai oraşului Nyiregyhaza.

Conferinţa a fost organizată în cadrul proiectului Punte peste timp finanţat din fonduri ale Uniunii Europene prin programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007-2013.

La conferinţă au fost prezenţi reprezentanţi ai primăriei Satu Mare în frunte cu edilul şef Iului Ilyes, inspectori ai protecţiei mediului şi conducerea Sistemului de gospodărire a apelor atât din Satu Mare cât şi din Nyiregyhaza, dar şi patroni de firme, proiectanţi şi reprezentanţi ai asociaţiilor de locatari sătmăreni. În cadrul conferinţei au avut loc mai multe prezentări susţinute de reprezentanţii din Ungaria, iar spre sfârşitul întâlnirii o societate din Bucureşti a prezentat potenţialul de surse energetice regenerabile în municipiul Satu Mare.

Valoarea proiectului Punte peste timp este de 129.000 de euro, în cadrul căruia au avut loc mai multe activităţi între cele două oraşe Satu Mare şi Nyiregyhaza. Mâine la Complexul Ecologic din Grădina Romei în cadrul aceluiaşi proiect, 16 elevi de la liceele Doamna Stanca şi Ion Slavici  vor participa la un concurs pe teme ecologice.

Un Comentariu la "Apa geotermală posibilă sursă de încălzire la Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.