Apa geotermală posibilă sursă de încălzire la Satu Mare

Apa geotermală are mari sanse sa fie utilizată ca sursă de încălzire în viitorii ani în municipiul Satu Mare. Metodele de folosire au fost evidenţiate într-o conferinţă pe probleme energetice organizată la Complexul Ecologic din Grădina Romei la care au participat reprezentanţii primăriei şi cei ai oraşului Nyiregyhaza.

Conferinţa a fost organizată în cadrul proiectului Punte peste timp finanţat din fonduri ale Uniunii Europene prin programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007-2013.

La conferinţă au fost prezenţi reprezentanţi ai primăriei Satu Mare în frunte cu edilul şef Iului Ilyes, inspectori ai protecţiei mediului şi conducerea Sistemului de gospodărire a apelor atât din Satu Mare cât şi din Nyiregyhaza, dar şi patroni de firme, proiectanţi şi reprezentanţi ai asociaţiilor de locatari sătmăreni. În cadrul conferinţei au avut loc mai multe prezentări susţinute de reprezentanţii din Ungaria, iar spre sfârşitul întâlnirii o societate din Bucureşti a prezentat potenţialul de surse energetice regenerabile în municipiul Satu Mare.

Valoarea proiectului Punte peste timp este de 129.000 de euro, în cadrul căruia au avut loc mai multe activităţi între cele două oraşe Satu Mare şi Nyiregyhaza. Mâine la Complexul Ecologic din Grădina Romei în cadrul aceluiaşi proiect, 16 elevi de la liceele Doamna Stanca şi Ion Slavici  vor participa la un concurs pe teme ecologice.

Un Comentariu la "Apa geotermală posibilă sursă de încălzire la Satu Mare"

  1. satmarean   27 noiembrie 2010 at 1:27 am

    hmmm… dupa ce ne-am montat toti centrale individuale, ne intoarcem la sistemul centralizat? Oradea poate mai are o sansa, dar Satu Mare niciodata, si nu numai din cauza incompetentei cit din cauza costurilor… de banii cheltuiti cu proiectul punte, cumparau un generator de curent pe aburi, si produceau curent pentru iluminatul stradal… bineinteles folosind caldura apei termale. dar daca tot se discuta, ne spun si noua edilii ce se intimpla cu puturile de apa termala? ca le-am cam dat moca la oseni (astia deja sint in afaceri cu curent, deci poate le vine vreo idee) iar altul bisericii catolice sa-si faca strand la noroieni.

    Răspunde

Scrie un comentariu