Femeia occidentală versus femeia orientală

Privim cu reţinere şi ni se pare ciudată viaţa femeilor din orient, dar este oare aşa?

Se spune că femeia occidentală este mai liberă, aleargă să facă bani, face cariera, dar este nemulţumita de atenţia acordată de partener care: aleargă şi el după bani sau petrece prea mult timp cu prietenii, este prea preocupat de maşină. Nici întălnirile nu mai au farmecul din trecut. După una, două întâlniri ajung în pat şi nu sunt sigure că el le va suna a doua zi.

În schimb în orient femeia ocupă un rol important, importanţa ca mamă şi soţie a fost arătată şi de profetul Mahomed care a spus: ‘Cel mai bun dintre voi este cel mai bun faţă de soţia sa.’ Islamu este o religie a bunului simţ dar asta nu înseamnă că a recunoscut egalitatea femeii cu bărbatul. Se spune că Allah nu i-a făcut pe bărbat şi pe femeie identici, deci ar fi împotriva naturii să existe o egalitate totală între bărbat şi femeie. Aceasta ar distruge balanţa socială. Societatea n-ar prospera, ci ar avea probleme nerezolvate precum căsnicii rupte, copii nelegitimi şi distrugerea vieţii de familie. Aceste probleme sunt deja răspândite în societăţile vestice. Fete de şcoală însarcinate, creşterea avorturilor, divorţ şi multe alte probleme s-au acumulat datorită unei perspective prea tolerante şi a aşa numitei libertăţi a femeilor.

Femeile din Occident sunt mereu presate să atingă un ideal de frumuseţe care le cere să fie slabe şi să poarte haine provocatoare. Nu au voie să îmbătrâneasca . In schimb femeile orientale nu au astfel de complexe ele sunt multumite de ele.

Femeia în islam are o identitate diferită, dar să nu credem că ea nu are dreptul de a-şi alege soţul. Nimeni nu-i poate opune o decizie peste voinţa ei. Ea are dreptul de a cere separarea (Khula) de soţul ei dacă mariajul lor devine imposibil de suportat.

Islamul le-a dat femeilor o poziţie dreaptă, şi nu a încercat să atenteze la legile divine. Alte religii şi filozofii nu au fost capabile de a exprima rolul exact şi drept al femeilor până astazi. În vest, femeile au fost aproape reduse la statutul unui obiect de plăcere şi capriciu. Şi femeile au fost tentate să se autodegradeze, fără a-şi da seama, în timpurile moderne devenind, în numele egalităţii, obiecte exploatate de către bărbaţi, iar sloganele despre libertate şi egalitate le-au redus la obiecte de joc.

Oare sunt mai libere femeile occidentale decât cele orientale?

Un Comentariu la "Femeia occidentală versus femeia orientală"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.