Recenzori aleşi pe pile

Pe 2 decembrie se dă startul Recensământului General Agricol în judeţul Satu Mare. Recenzorii, recenzorii şefi şi coordonatorii au fost deja aleşi, selecţia lor însă pare să fi fost efectuată mai mult pe sprânceană, decât pe profesionalism. Această problemă a fost ridicată astăzi în cadrul şedinţei Comisiei Prefecturale de către Directorul Direcţiei Agricole, Ioan Cioltean care a susţinut că unii primari au făcut presiuni pentru a fi alese persoane care nu au experienţa necesară pentru efectuarea acestei acţiuni statistice.

Date privind stadiul de desfăşurare a acţiunilor premergătoare începerii recensământului au fost prezentate de către Directorul Adjunct al Direcţiei de Statistică, Ovidiu Grigorescu. În perioada 9-19 noiembrie au fost organizate instruiri pentru 912 persoane organizaţi pe funcţii precum recenzori, recenzori şefi şi coordonatori, cu menţiunea că recenzorii şefi au fost aleşi în proporţie de 57,5% bărbaţi, iar restul femei.
Referitor la criteriile de selecţie ale persoanelor care vor ocupa funcţii de recenzori şefi, directorul Direcţiei Agricole Satu Mare Ioan Cioltean a declarat că au fost făcute presiuni din partea diferiţilor primari din judeţ, insistând ca în aceste funcţii să fie puse persoane care nu au pregătirea şi specializarea necesară. Acesta a menţionat că a primit mai multe telefoane prin care primarii îşi recomandau rudele, cunoştinţele sau angajaţii pentru astfel de activităţi. Ioan Cioltean a continuat subliniind că această acţiune statistică trebuie să fie de calitate, mai ales că vor fi plătiţi din bani europeni, iar în cazul unor neconformităţi, vor exista sancţiuni.

Începând din luna decembrie va începe colectarea datelor din teren, acţiune efectuată de către recenzori, timp de două luni de zile aceştia având de completat aproximativ 200 de chestionare, a câte 150 de întrebări fiecare. Din luna februarie va avea loc ancheta în teren, pentru a se stabili dacă datele colectate corespund.

Un Comentariu la "Recenzori aleşi pe pile"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.