Judecătoarea care a suspendat blocarea roţilor în Satu Mare, cam incompatibilă

Marea majoritate a sătmărenilor interesaţi ştiu deja că activitatea de blocare a roţilor autoturismelor parcate neregulemantar este inexistentă din data de 23 septembrie a.c., după ce prin sentinţa civilă nr. 1248/CA/23.09.2010 pronunţată în dosarul nr. 5172/83/2010 la Tribunalului Satu Mare s-au suspendat o serie de prevederi din hotărârile Consiliului Local Satu Mare nr. 124 din 2004 şi nr. 255 din 2009 care se referă la procedurile de blocare a roţilor.

Punerea în practică a acestei sentinţe judecătoreşti a scos, însă, la iveală o serie de amănunte „de culise” cel puţin interesante. Unul dintre acestea este faptul că judecătoarea Adela Dragoş, cea care a pronunţat sentinţa buclucaşă, nu prea ar fi avut dreptul legal să judece cauza legată de activitatea de blocare a roţilor sătmărenilor de personalul Serviciului Public Siguranţa Traficului din cadrul Primăriei Satu Mare. Nu de alta, dar ea însăşi avea pe rol un proces prin care contesta un proves verbal de contravenţie care i-a fost întocmit de Serviciul Siguranţa Traficului tocmai pentru că parcase total aiurea. Mai exact, în 11 iunie 2010 i s-au blocat roţile autoturismului din dotare deoarece s-a nimerit să parcheze (instinctiv ? întâmplător ?) fix pe un loc de parcare rezervat persoanelor cu handicap. Dosarul în care judecătoarea Adela dragoş se judecă în continuare cu Serviul Public Siguranţa Traficului Satu Mare are numărul 6734/296/2010 la Judecatoria Satu Mare şi are următorul termen de judecată la data de 25 ianuarie 2011.

În aceste condiţii, în momentul în care repartizarea computerizată a dosarelor i-a expediat pe cap judecătoarei Adela Dragoş un dosar în care se formulase o plângere împotriva serviciului public local care-i trântise o amendă (şi cu care se judeca şi ea !) pentru că a parcat neregulamentar, firesc legal şi elegant ar fi fost ca dumneaei să se abţină pe motiv de incompatibilitate. Nu a făcut-o, oferind astfel pe tavă Primăriei Satu Mare un motiv – pe lângă altele, pe care deocamdată nu le menţionăm – să-şi argumenteze „beton” recursul pe care l-a formulat împotriva sentinţei de suspendare a activităţii de blocare a roţilor pronunţată de dânsa. Primul termen pentru acest recurs formulat de Primăria Satu Mare se va judeca la Curtea de Apel Oradea în data de 16 decembrie a.c.

Oricum, de când a fost abandonată temporar blocarea roţilor maşinilor celor care parchează în răspărul legii – un exemplu îl aveţi în fotografia de mai sus -, circulaţia (inclusiv parcatul) din municipiul Satu Mare a devenit mai haotică decât înainte. Autorităţile locale nu mai au la îndemână decât amenzile.

4 Comentarii la "Judecătoarea care a suspendat blocarea roţilor în Satu Mare, cam incompatibilă"

 1. Calin C   24 noiembrie 2010 at 5:26 pm

  Articol scris la comanda, denota servilismul autorului. Oare nu se stie ca blocarea rotilor se face numai pentru masinile parcate , fara tichet , in spatiile de parcare existente. Responsabilitatea pentru sanctionarea celor care care parchează "în răspărul legii" revine politiei, domnule justitiar. Intradevar , o masina blocata , fluidizeaza traficul , logica elementara dragul meu Watson.

  IN REST SA AUZIM DE BINE

  Răspunde
 2. Crivoi Ghe.   25 noiembrie 2010 at 2:27 am

  Sunteti in eroare, stimabile domn… Veti ramane surprins sa aflati ca politia rutiera are prea putine competente in acest sens. Puteti preciza articolul din codul rutier prin care este sanctionata stationarea pe trotuar? Sau pe locurile rezervate persoanelor cu nevoi speciale? Nu puteti, relaxati-va…Codul nu prevede asa ceva. Aceste lucruri sunt lasate in sarcina "sfatului popular". Politia nu mai blocheaza roti de cativa ani. Chiar si sanctionarea pentru oprirea interzisa "trece" la politia locala.

  Incerc sa inteleg, la etatea mea, de cand conteaza cine da amenda? M-as simti mai bine daca rutieristul mi-ar da si puncte de penalizare? Legea doare oricum… Iar judecatorii sunt doar inamovibili, nu si intangibili. Desi unii s-au obisnuit sa creada ca pot sa faca aproape orice… O fi fost greu pentru doamna judecator sa admita ca a gresit. Ca doar ea e o Dumnezea. Eh…

  Intr-adevar,in unele situatii, blocarea trebuie inlocuita cu ridicarea, daca se doreste fluidizarea.

  Răspunde
 3. kommentatorr   25 noiembrie 2010 at 2:35 am

  in articol era vorba, daca bine am vazut, despre faptul ca judecatoarea ar fi procedat incorect ca a judecat un dosar referitor la o cauza similara celei pe care ea o avea pe rol la Judecatorie, deci nu putea fi impartiala (macar aparent, ca in rest se cam stie cum e cu "impartialitatea" din Justitia satmareana…)

  Răspunde
 4. Vasile   28 noiembrie 2010 at 6:37 pm

  Judecatoarea care a solutionat fondul este Adela Dragos. Anume cercetarea legalitatii HCL-ului privind blocarea rotilor. Cea care a suspendat executarea HCL privind blocarea rotilor este Adriana Valcu, sentinta separata. Imprejurarea ca Adela Dragos a formulat o plangere contraventionala pentru ca i s-au blocat rotile nu o pune obligatoriu in incompatibilitate.

  Răspunde

Scrie un comentariu