Dormiţi liniştiţi, sătmăreni ! Primarul Ilyes lucrează pentru voi

Sătul de numeroasele reclamaţii din partea sătmărenilor care sunt deranjaţi la „ore mici” de gălăgia de care s-ar face responsabile barurile cu program prelungit până noaptea târziu, primarul municcipiului Satu Mare este decis să ia crâşmele de coarne şi să le impună un orar decent de funcţuionare. Prin urmare, el a iniţiat un proiect de modificare a Hotărârii Consiliului Local Satu Mare nr. 284/27.11.2008 privind autorizarea şi funcţionarea unităţilor comerciale în municipiul Satu Mare – proiect care va fi discutat şi, cel mai probabil, aprobat în şedinţa consilierilor locali sătmăreni de joi, 25 noiembrie a.c.
Unul dintre cele mai importante articole din acest proiect este cel în care se stipulează că “orarul de funcţionare al unităţilor de alimentaţie publică poate fi între orele 06-24.” Iniţial, până să fie adus la cunoştinţă publică acest proiect pe site-ul official al Primăriei Satu Mare, s-a luat în calcul inclusive varianta ca sătmărenii să fie scoşi din baruri şi trimişi la culcare la ora 22, dar până la urmă se pare că iniţiatorul a revenit la sentimente ceva mai umane.

Dreptul sfânt la somn liniştit

În expunerea de motive care susţine proiectul propus, primarul Iuliu Ilyes face următoarele precizări: “Funcţionarea unităţilor de alimentaţie publică în Municipiul Satu Mare, ca de altfel şi în alte localităţi, este o sursă continuă de diferende între proprietarii unităţilor comerciale şi locatari din zonele în care sunt acestea amplasate.
Prin funcţionarea unităţilor de alimentaţie publică în zilele de vineri şi sâmbătă până la orele 02.00 au fost create numerose situaţii în care liniştea publică a locatarilor a fost tulburată repetat până la această oră şi uneori şi după. Uneori în urma funcţionări acestor unităţi târziu în noapte au rezultat scandaluri în spaţiul public din afara unităţilor între clienţi acestora.
Aceste aspecte nu pot fi tolerate în nici un fel, dreptul fiecărui cetăţean la linişte şi la posibilitatea de a se odihni pe timpul nopţii, fiind imperios necesar a fi protejat.”

O rază de 50 de metri de păşnicie

În cuprinsul aceluiaşi proiect stă scris că “unităţile de alimentaţie publică care funcţionează în regim de bar de noapte sau discotecă sunt obligate să asigure ordinea în spaţiile proprii precum şi în cele din vecinătatea localului pe o rază de până la 50 de metri de la uşa de acces, prin personal specializat angajat sau prin contractarea serviciilor de pază şi protecţie, în măsură să intervină cu operativitate pentru rezolvarea situaţiilor legate de persoanele care au frecventat localul.”

Un Comentariu la "Dormiţi liniştiţi, sătmăreni ! Primarul Ilyes lucrează pentru voi"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.