Primul SUV decapotabil din lume

Nissan a prezentat la Salonul Auto de la Los Angeles modelul Murano CrossCabriolet. Acesta este primul SUV decapotabil cu tracţiune integrală permanentă, spun cei de la Nissan.

Nissan a realizat primul SUV decapotabil din lume pe platforma lui Murano. Modelul şi-a păstrat partea frontală nemodificată până la parbriz, după care încep modificările. Acoperişul escamotabil este realizat din pânză şi se pliază în portbagaj la fel ca la un cabrio modern. Modelul are doar două uşi, deci visul celor care doreau un cabrio cu patru uşi va trebui să mai aştepte. Propulsia este asigurată de un motor V6 de 3.5 litri care oferă 265 CP şi 336 Nm.

Unitatea V6 vine alături de o transmisie CVT cu şase trepte. Performanţele noii versiuni Murano nu au fost încă dezvăluite, dar ne aşteptăm la timpi de accelerare mai mari deoarece conversia cabrio a necesitat o serie de ramforsări la nivelul caroseriei. În materie de siguranţă, modelul beneficiază de ABS cu Brake Assist, EBD, sistemul avansat de airbag-uri de la Nissan – care integrează airbag-uri faţă în două trepte şi senzori de forţă pentru centurile pasagerilor din faţă care detectează greutatea ocupanţilor, precum şi airbag-uri laterale montate în portiere. În eventualitatea nefericită a unei răsturnări, senzorii speciali de răsturnare vor activa două bare metalice care vor ieşi din caroserie pentru a proteja ocupanţii, iar airbag-urile cortină vor asista şi ele în această problemă.

Debutul lui Murano CrossCabriolet este pregătit pentru anul 2011 în Statele Unite ale Americii. Sunt şanse ca modelul să fie oferit şi în Europa. Pentru moment, niciun constructor nu a anunţat un viitor competitor al lui Murano CrossCabriolet, semn că japonezii vor deţine monopolul pe această nişă o bună perioadă de timp.

2 Comentarii la "Primul SUV decapotabil din lume"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.