Post = restricţii+ciuperci+păsat

S-a intrat în postul Crăciunului, prin urmare tot creştinul ne-ipocrit se înfrânează o vreme de la friptane, lăptoase şi alte de-alea animaliere. Evident, deja au şi crescut vânzările la produsele vegetariene.

Încă de la primele ore ale dimineţii de azi, produsele de post s-au numărat printre super-preferinţele cumpărătorilor care au trecut pe la Târgul de produse tradiţionale organizat pe platoul din faţa Prefecturii din Satu Mare. La orele prânzului deja erau vândute toate sarmalele cu ciuperci şi păsat, precum şi gogoşile cu magiun.

Unul dintre producătorii de la târg ne-a declarat că a vândut peste 300 de sarmale de post încă de la primele ore ale dimineţii. Sarmalele vegetariene conţin ciuperci şi păsat, aromate cu mirodenii specifice, acestea fiind adevărate delicatese pe mesele sătmărenilor. Şi atunci când cerere există, preţul este pe măsură: pentru 6 sarmale, cumpărătorii au plătit 5 lei. De asemenea gogoşile cu magiun se găsesc la 1 leu.

Postul Crăciunului durează 6 săptămâni, timp în care credincioşii ar trebui să se abţină de înfulecatul ouălor, cărnii şi lactatelor. Perioada de restricţie religioasă alimentară se va încheia pe 24 decembrie şi este considerată mai uşoară, din punctul de vedere al listei alimentelor „interzise”, prin comparaţie cu celelalte posturi din calendarul ortodox.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.