Poliţia mai are o structură misterioasă

Criza se adânceşte, criminalitatea e în creştere. Mergând pe principiul „în situaţii excepţionale, se iau măsuri excepţionale”, Inspectoratul General al Poliţiei Române a considerat la un moment dat că nu sunt suficiente structurile clasice din sistem pentru a lupta eficient împotriva infracţionalităţii. Prin urmare a înfiinţat una nouă şi i-a dat o denumire parcă luată din filmele de acţiune americane: Direcţia Operaţiuni Speciale.

Conform informaţiilor oficiale de pe site-ul Poliţiei Române, structura asta „este o unitate de suport informativ, tactic-operaţional şi tehnico-operativ specializat ce deserveşte structurile din componenţa Ministerului Administraţiei şi Internelor – Inspectoratul General al Poliţiei Române – şi a Ministerului Public care solicită sprijinul de specialitate în instrumentarea unor cauze complexe în situaţii operative care necesită o acţiune urgentă sau prezintă grad ridicat de risc.”

Foarte puţini din cadrul IPJ Satu Mare ştiu exact cu ce se ocupă, de fapt, personalul încadrat în această structură încă mai misterioasă decît Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate sau aşa-numita Direcţie de Informaţii şi Protecţie Internă. „Nu ştim exact cu ce se ocupă cei de la Operaţiuni Speciale, dar ştim sigur că este o structură creată în sprijinul poliţiştilor şi nu una care să vâneze eventualele greşeli ale acestora – asta e bine, deci nu suntem curioşi să ştim mai multe”, au declarat pentru Sătmăreanul surse din cadrul IPJ Satu Mare.

La nivel teritorial, Direcţia Operaţiuni Speciale are în componenţă 14 servicii regionale – repartizate după principiul Curţilor de Apel – şi 26 de compartimente teritoriale în restul judeţelor ţării, printre care şi judeţul Satu Mare. Pe site-ul IPJ Satu Mare, compartimentul de Operaţiuni Speciale nu apare pe lista serviciilor şi birourilor din componenţa instituţiei (nu că asta ar însemna mare lucru, dacă e să ne luăm după faptul că această pagină de internet nu a fost actualizată cam de multişor din moment de şeful IPJ, comisarul şef dr. Constantin Ioan Taloş încă apare ca fiind „desemnat” la conducere cu toate că el a câştigat deja – cu brio – concursul pentru ocuparea funcţiei).

8 Comentarii la "Poliţia mai are o structură misterioasă"

 1. ioana   17 noiembrie 2010 at 1:19 am

  nu mai ramane decat sa mai infiinteze si brigada diverse(la munte si la mare)

  Răspunde
 2. Un Taur pt un Bou   13 ianuarie 2013 at 3:25 am

  Un Taur pt un Bou de Jurnalist

  Prietene pune mana si te informeaza cand debitezi tampenii de jurnalist de 2 lei…….,,de fapt, personalul încadrat în această structură încă mai misterioasă decît Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate sau aşa-numita Direcţie de Informaţii şi Protecţie Internă. „Nu ştim exact cu ce se ocupă cei de la Operaţiuni Speciale, dar ştim sigur că este o structură creată în sprijinul poliţiştilor şi nu una care să vâneze eventualele greşeli ale acestora – asta e bine, deci nu suntem curioşi să ştim mai multe”, au declarat pentru Sătmăreanul surse din cadrul IPJ Satu Mare………………….!!! Confunzi Ditrectia de Combatere a Criminalitatii Organizate cu D.G.I.P.I……….DAR LA MINTEA TA MA ASTEPTAM….MINTE DE CIVIL BATUT IN CAP…..!!!

  Răspunde
 3. Un Taur pt un Bou   13 ianuarie 2013 at 3:26 am

  Bai prostane…ca sa te lamuresc cu ce se ocupa D.O.S……..si de unde provine aceasta structura si nu mai debita tampenii si atrage comenturi cu caracter Area 51…..ca la ce minte de jurnalist batut in cap ai nici macar minimum de notiuni elementare de investigatii nu le ai. Deci, incepem pt categoria ta cu ………. (virgula pt prosti) cuvantul deci. La inceput a existat Directia de Supravegheri si Investigatii, din cadrul I.G.P.R., directie cu servicii judetene primadata i subordinea IPJ-urilor, respectiv Serviciul de Supraveghere si Investigatii ….X, Arad, Brasov, Constanta, Iasi, etc etc etc…..aproape in fiecare oras, servicii cu activitate de filaj, adica supraveghere operativa, si investigatii, gfiecare Serviciu in parte avand cate 2 birouri, Biroul de Supraveheri Operative si Biroul de Investigatii, fiecare birou structurat pe esaloane, adica fiecare avea un sef de birou si supervizati de un Sef de Serviciu, respectiv Seful S.S.O.I…X oras, da?…….ai priceput batutule in cap pana aici?……ok

  Răspunde
 4. Un Taur pt un Bou   13 ianuarie 2013 at 3:27 am

  ….cu toate ca nu sunt sigur ca ai sintetizat informatia dar ma risc sa continui ……..fiind natura serviciului de asa maniera a misiunilor sub acoperire, era si normal sa fie tot personalul conspirat si la munca si la domiciliul fiecaruia, e logic, fiecare are familie , etc etc etc, ………………………….apoi…..aceasta Directie de Supravegere si Investigatie D.S.O.I. a devenit independenta cu serviciile teritoriale cu tot, serviciile nemaifiind subordonate I.P.J.-urilor, pentru o mai buna eficientizare. Dupa cativa ani, 2 max, aceasta Directie D.S.O.I., intra in subordinea D.C.C.O. cu serviciile teritorile cu tot, respectiv Serviciile S.O.I. ..X..oras in subordinea Brigazilor teritoriale ale Crimei, respectiv Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate ..X…oras, …………….cativa ani…………..apoi revine iar independenta ca Directie D.S.O.I…………..iar cand se infiinteaza Directia Operatiuni Speciale, aceste directii merg fiecare in paralel pana cand Directia D.S.O.I. este asimilata de catre Directia Operatiuni Speciale, D.O.S………..si serviciile teritoriale devin Serviciul Supravegheri Operative si Invesrtigatii..X..oras, in Serviciul Operatiuni Speciale..X..oras,…………….ai inteles pana aici???……nimic spectaculos din ce tampenii ai debitat in articolul tau de 2 bani. Directorul de la D.S.O.I. asimilat de catre D.O.S., astfel devenind director adjunct in cadrul D.O.S.

  Răspunde
 5. Un Taur pt un Bou   13 ianuarie 2013 at 3:28 am

  Nu sunt nici fostii 0962, nici ce tampenii debitezi tu, sunt politisti ffff bine instruiti si pregatiti, in ciuda tuturor bancurilor existente pe piata prostilor amatori de chilipiruri, majoritatea dintre ei 90%, specializati in stagii de cel putin 2 ca nr in cadrul F.B.I., (FEDERAL BUREAU OF INVESTIGATIONS), sper ca ai inteles clar da?…F.B.I. U.S.A., in cadrul Academiei de la Quantico Virginia, la 40 mile Sud de Washington, stagii de pregatire strict pentru Supraveghere Operativa, filaj adica, apoi pregatire pt investigatii acoperite, misiuni sub acoperire, antidrog, trafic de persoane, infiltrari, si S.W.A.T. tehnici de interventii rapide. Toti acei politisti superpregatiti isi fac treaba la pret de salarii de tot rahatul intr-o tara tot de tot rahatul, condusa de niste civili tot de tot rahatul…ai inteles jurnaliatul sulii batut in cap?……………..aaaaaa, ca sunt ei conspirati si ca nu exista scurgeri de informatii din cadrul serviciilor, e si normal, cand esti pregatit de catre F.B.I., ai ce sa inveti, problema este cum esti tratat acasa de catre niste retarzi de romani.

  Răspunde
 6. Un Taur pt un Bou   13 ianuarie 2013 at 3:28 am

  Ai priceput acum domn jurnalist pielea sulii cam care este treaba cu aceasta Directie?….nici cei de la S.R.I. sau S.I.E., nu au cadre specializate la acel nivel, de aceea si frica de a nu fi ,,facut,, cumva de catre x sau y,……….baietii sunt pregatiti, isi fac treaba indiferent de coeficientul si gradul de risc al acelei misiuni, suporta umilintele sistemului pe bani si salarii de 2 lei,…dar asta pana intr-o zi, in urma cu cativa ani se cunoaste ca din cadrul serviciilor teritoriale ale fostelor servicii S.O.I…X…oras,….au plecat din sistem pe bani adevarati afara, era si normal, una e sa muncesti pe 2500 de ron si alta e sa muncesti pe 6/7000 usd, sau 8/9000 eur, sau 6/7000 lire UK, doar o viata are fiecare, nu conteaza drapelul prietene cand iti plange copilul de foame in casa da?…………..au plecat cam majoritatea celor fff pregatiti si profesionisti, dar au ramas destui inca, ce isi pot face treaba la fel de bine si eficient, Nota redactiei: Data viitoare pune dracu mana si informeaza-te si abia dupa aceea arunca informatiile corecte pe piata si nu mai intoxica populatia si asa vai de mama ei…………..suferiti toti de spionite si inscenari.

  Răspunde
 7. Un Taur pt un Bou   13 ianuarie 2013 at 3:29 am

  Te freaca pe tine grija cine este, unde lucreaza, cati sunt, dar ce masini au, etc etc etc, pui familiile in pericol si siguranta personalului unor structuri ca asa vrea mintea ta de nit, ca la cat esti tu de batut in cap mai esti si jurnalist pe deasupra, ……..prietene, jignesti jurnalistii adevarati din tara asta cu tampeniile tale. Esti nit rau de tot prietene, nit nit, batut rau in cap precum nitul.

  Răspunde
 8. Archibald   1 aprilie 2013 at 12:34 pm

  salve pt taur;)

  Răspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.