Târg de produse tradiţionale şi ecologice la Satu Mare


Un târg pentru produse tradiţionale şi ecologice din judeţ a fost deschis în premieră la Satu Mare în piaţa 25 Octombrie. Câţiva zeci de producători agricol din judeţul nostru şi-au expus la tarabe produsele atestate de Ministerul Agriculturii după cum urmează: produse din panificaţie, produse lactate, preparate din carne, vinuri, diferite tipuri de pălincă, produse apicole, şi o gamă variată de legume şi fructe. Iniţiativa organizării acestui târg de produse tradiţionale a fost a conducerii Prefecturii în parteneriat cu Direcţia Agricolă din Satu Mare şi are ca scop promovarea produselor autohtone ecologice şi tradiţionale.

Târgul a fost deschis la ora 12:00, iar sătmărenii s-au arătat interesaţi încă de la primele ore de produsele proaspete ecologice venite direct de la producători.

Târgul va fi deschis în fiecare săptămână în zilele de vineri între orele 12 şi 20 şi sâmbătă în intervalul orar 8-20. Producătorii agricoli sătmăreni şi-au achiziţionat corturi speciale şi îşi vor expune produsele ecologice şi tradiţionale în fiecare săptămână.

Prefectul Radu Giurcă a vizitat standurile producătorilor agricoli şi chiar a gustat din produsele expuse la vânzare: ţuică, miel, brânză, şuncă şi brânzoaice. Acesta a declarat că este foarte mulţumit de realizarea acestui târg, mai ales că se promovează produse autohtone tradiţionale şi ecologice, ceea ce nu se întâmplă în supermarketurile din municipiu.

Preţurile produselor variau de la un stand la altul, unele foarte accesibile, altele mai piperate. Totuşi sătmărenii s-au arătat încântaţi de organizarea acestui târg, având certitudinea că îşi achiziţionează produse direct de la producător.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.