Zilele Maghiare PARTIUM

Pe durata acestui sfârşit de săptămână, filiala judeţeană a UDMR Satu Mare – în colaborare cu mai multe asociaţii şi organizaţii neguvernamentale, organizează încă o ediţie a “Zilelor Maghiare PARTIUM”.

Deschiderea oficială a manifestărilor a avut loc vineri seara, la Teatrul de Nord, probabil pentru a sublinia caracterul în primul rând cultural al “Zileor maghiare PARTIUM”, aspect căre a mai fost scos în evidenţă şi de concertul susţinut azi, cu începere de la ora 17:00, de Trio Consonantia în sala festivă a Episcopiei Romano-Catolice.

În Grădina Romei, programul  a început tot azi, de la ora 11, numai vremea cam neprietenoasă făcând ca numărul de participanţi să nu fie mai mare decât cel la care sperau organizatorii. Oricum, în parc pot fi vizionate manifestări culturale, expoziţii de la un frumos improvizat “târg al meşteşugarilor”. În plus, se poate participa interactiv la un concurs de preparare a celebrului “bogracs” şi de imbogăţire a impresiilor gustative cu tot felul de bunătăţi tradiţionale, cu o degustare de vinuri şi pălinci.

Pe parcursul zilei de azi şi mâine vor avea loc câteva concerte de muzică populară şi pop-rock. Mâine, la ora 14:00, reprezentanţi ai UDMR Satu Mare vor participa la o dezbatere  pe tema „În opoziţie la Bucureşti, la putere în Satu Mare” Titlul dezbaterii să fie premonitoriu ? Că până acum, din câte ştie toată lumea, UDMR are niscaiva miniştri in actualul guvern, deci e încă la putere şi nu “în opoziţie”…

Pe scena din Grădina Romei va concerta, tot mâine, cu începere de la ora 18:30 trupa Dolly Roll. După acest concert, sătmărenii amatori de muzică se pot muta, de la ora 21:00, pe platoul din faţa Muzeului Judeţean unde este programată să cânte  câştigătoarea concursului “Megastar” din Ungaria, Magdi Ruzsa şi invitaţii ei. Dacă vremea nu le va juca sătmărenilor vreo festă neplăcută, va fi chiar un sfârşit de săptămână relaxant, nu ?

3 Comentarii la "Zilele Maghiare PARTIUM"

  1. Pingback: Partiumi Magyar Napok: amennyit láttunk « Szatmári Srácok

  2. Pingback: Partiumi Magyar Napok: amennyit láttunk | Szatmári Srácok

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.